6.12.2017

Türkiye, Güney Kore ile yatırım bağlarını genişletiyor

Aralık ayının ilk haftasında Güney Kore'yi ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ve aralarında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut'un da bulunduğu heyet, iki ülke arasındaki ticari bağları güçlendirmek ve fırsatları görüşmek üzere Güney Koreli iş adamları ile bir toplantıda bir araya geldi.

 

Toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, altmış yılı aşkın güçlü diplomatik bağlara sahip olsalar da Türkiye ve Güney Kore'nin ticari ilişkilerini daha fazla geliştirme potansiyeli bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin ekonomik performansına ve istikrarlı yatırım ortamına dikkat çeken Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'de 2002 yılından bu yana yaşanan politik istikrarın, ülkenin geçtiğimiz on dört yıl içinde neredeyse %6'lık bir yıllık büyüme oranı elde etmesini sağladığını belirtti. Yıldırım, Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi Türkiye'deki altyapı projelerinin inşaatına katılan Güney Koreli yatırımcılara değinirken, Türkiye'nin iddialı hedefleri doğrultusunda halen böyle işbirlikleri için büyük fırsatların olduğunu sözlerine ekledi.

 

Güney Kore ve Türkiye arasındaki ilişkiler, geçtiğimiz on yıl içinde arttı. Karşılıklı ticaret hacmi, 2016 yılında 6,9 milyar ABD dolarının üzerindeydi. Türkiye, Güney Kore'den 6,3 milyar ABD doları karşılığı ithalat yaparken, Güney Kore bu rakam ile Türkiye'nin 2016 ithalatında yedinci ülke oldu. Güney Kore şirketlerinin Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırım payı ise 2017 yılının ilk yarısında 2,2 milyar ABD doları seviyesindeydi. TYDTA'nın Güney Kore'de 2008 yılından bu yana varlık gösteriyor.

G20 Türkiye Görseli