1.12.2017

Istanbul Consular Corps ve TYDTA işbirliğini artırıyor

TYDTA Başkanı Arda Ermut, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Hatice Karahan ve Istanbul Consular Corps (ICC) Başkanı Balázs Hendrich, ekonomik ve ticari işbirliğini artırmanın yollarını tartışmak üzere İstanbul'da 40'ın üzerinde başkonsolosun katıldığı bir iş kahvaltısı düzenledi.

 

Kahvaltıda konuşan ICC Başkanı Balázs Hendrich, ICC'nin temel hedefinin Türkiye'deki kanaat liderleri ve diplomatik görevliler arasında bir köprü oluşturmak olduğunu belirtti.

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Hatice Karahan ise Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz 15 yıl içinde %5,7 büyüdüğünün ve 15 Temmuz 2016 olayları sonrasında gerçekleşen hızlı kalkınmanın bu gücün açık bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Karahan'a göre ekonomideki bu olağanüstü büyümenin ardındaki itici güç, yerel pazardaki yükselen trendin endüstriyel ilerleme ile birleşimiydi.

 

Bu arada TYDTA Başkanı Arda Ermut da Türkiye'deki büyükelçiliklerin ve konsoloslukların, TYDTA'nın doğal ortakları olarak hareket ettiğini ve bazı yatırımcıların TYDTA'ya ulaşmasını sağladıklarını söyledi ve ekledi: "Doğrudan yabancı yatırım akışı 2003 yılından bu yana toplam 185 milyar ABD dolarına ulaşırken Türkiye'de halen 55.000'in üzerinde yabancı sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki başkanlık sisteminin net iş tanımları getirmesi sayesinde uzmanlık alanlarında daha fazla profesyonelin parlamentoda yer alması sağlanacak." Ermut, konsoloslukların Türkiye'de ve ülkelerinde düzenleyecekleri yatırım faaliyetlerine TYDTA'nın her tür desteği vermeye hazır olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

İstanbul Consular Corps ve TYDT İş Birliği ile İlgili Görsel