14.12.2020

Türkiye Yatırımlarla Cazibe Merkezi Olacak

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Aralık tarihinde Vahdettin Köşkü’nde yapılan video konferansla iki yeni projenin açılışını yaptı. 

Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi cazibe merkezi haline dönüştürme vizyonunu tekrarladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye’yi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz, bu hedefin gerçekleşmesi için ana faktörlerin yatırım, üretim, ihracat ve istihdam olduğuna inanıyoruz. Hukuki ve idari reformlarla Türkiye’yi yeniden yapılanan küresel, siyasi ve ekonomik düzende ilk 10'a sokmayı planlıyoruz,” dedi. 

Manisa-Akhisar Çevre Yolu açılışında da görüşlerini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da yatırım konusuna vurgu yaptı. 2002 yılından beri Türkiye'nin yaptığı kamu yatırımının neredeyse yarısı kadar uluslararası yatırım çektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu miktarın yeterli olmadığını belirtti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keşke bu rakam iki kat, üç kat, on kat fazla olsaydı, çünkü uluslararası yatırımcının getirdiği her kuruş kalkınma hedeflerine yapılmış ilave bir katkıdır,” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca uluslararası yatırımları kalkınma ve büyümenin en önemli faktörü olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.
Recep Tayyip Erdoğan Görseli