13.11.2023

Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları Madrid’de Devam Ediyor

​Yatırım Ofisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yılı şerefine düzenlediği "Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" serisinin bir diğer durağı İspanya'nın başkenti Madrid oldu.

Türkiye'nin İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci ve Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, 13 Kasım'da, BBVA Group CEO'su Onur Genç'in de aralarında bulunduğu, her iki ülkeden bürokratlar ve iş insanlarının katıldığı “Türkiye: "Sizin Dayanıklı Ortağınız" etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Açılış konuşmalarında Büyükelçi Ezberci, 2021 yılında Ankara'da düzenlenen 7. Hükümetlerarası Zirve'de "Kapsamlı Ortaklık" imzalanmasıyla Türkiye'nin İspanya ile ilişkilerinin daha da derinleştiğini ve çok yönlü hale geldiğini vurguladı. Ezberci, "Rekor kıran ticaret ve yatırım ilişkilerimizin yanı sıra TCG Anadolu ve Airbus-A400M gibi ortak savunma sanayisi projelerini hayata geçirdik ve yeni projeleri de değerlendiriyoruz." dedi.

Dağlıoğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye ekonomisinin son 20 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4 büyüdüğünü belirterek, “Uluslararası doğrudan yatırım açısından Türkiye'nin dünyadaki payı 2002'de yüzde 0,2'den yüzde 1'e çıktı. Türkiye Yüzyılı'nın bir sonraki bölümünde bu rakamı yüzde 1,5'e çıkaracağız.

Web Summit, Slush, Singapur Fintech Festivali ve VivaTech gibi dünyaca ünlü konferans ve etkinliklere Türk girişim şirketleriyle birlikte katılarak Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini dünyaya tanıtıyoruz." ifadelerini ekledi. Dağlıoğlu, üç kıtanın kavşağında yer alan Türkiye'nin derin bir yetenek havuzuna sahip olduğunu, küresel tedarik zincirinde kilit rol oynadığını ve sürdürülebilirliğin ve dijitalleşmenin önünü açtığını belirtti.

İki ülke arasındaki güçlü bağları vurgulayan BBVA Group CEO'su Onur Genç, "İspanya ve Türkiye, ekonomik iş birliğiyle ortak r​efaha giden yolu belirlediler. Bu yolda devam ederken, büyümeye, yenilikçiliğe ve karşılıklı faydaya olan ortak bağlılığımızın her iki ülke için de benzersiz bir başarı çağını açacağına eminim." dedi.

İspanya-Türk Sanayi ve Ticaret Odası tarafından resepsiyonun bir yan etkinliği olarak düzenlenen ödül töreninde Büyükelçi Ezberci ve Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Türkiye'de Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketindeki dayanışmalarından dolayı İspanya Uluslararası Kalkınma İş Birliği Ajansı (AECID), İspanya Acil Durum Askeri Birimi (UME) ve Madrid Bölgesi Acil Durum ve Acil Müdahale Ekibi'ne (ERICAM) ödüllerini takdim etti.

Son olarak, İspanyol Ticari Kuruluşlar Konfederasyonu (CEOE) ve İspanya'daki Türkiye Büyükelçiliği, CEOE'nin Madrid'deki genel merkezinde, Türk pazarındaki potansiyel fırsatlarla ilgilenen İspanyol iş insanlarının ve yatırımcıların katılımıyla özel bir yatırım semineri düzenledi.
" src=
Türkiye; Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları; İspanya