24.07.2023

“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları” Serisinin Asya Ayağı Çin’de Başladı

​​“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" serisinin ikincisi, Yatırım Ofisi ev sahipliğinde Türkiye Varlık Fonu'nun katılımıyla 24 Temmuz'da Çin'in Pekin kentinde düzenlendi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğinde düzenlenen Türkiye Yüzyılı temalı resepsiyonda, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Dr. İsmail Hakkı Musa katılımcılara şöyle hitap etti: “Türkiye ile Çin arasındaki ilişkinin iki önemli yönüne değinmek istiyorum. Birincisi, Türkiye ile Çin arasındaki bağlar bundan yüzyıllar öncesine dayanıyor. İkincisi ise günümüzde çok daha yakın iş birliği ve derin bağlar kurmak için ihtiyaç duyduğumuz tüm araç ve yeterliliklere sahip olduğumuzdur. Şu ana kadar sağlamış olduğumuz iş birliği düzeyi çok değerli olsa da yeterli değildir. Artık, stratejik genişleme yoluyla iş birliğimizi bir sonraki seviyeye çıkarma zamanı gelmiştir. Pekin'deki Büyükelçiliğimiz ve Yatırım Ofisi'nin yanı sıra, Chengdu'da yeni açılan da dahil olmak üzere 4 Başkonsolosluğumuzla bu konuda gerekli tüm desteği vermeye hazırız."

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu da şunları ekledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, Avrupa'da gerçekleştirdiğimiz serinin ilk ayağından sonra resepsiyonlarımıza bu hafta Asya'da devam ediyoruz. Burada ilk durağımız Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti ve küresel ekonominin lokomotifi olan Pekin. Türkiye ile Çin, Asya'da komşu olduğumuz yüzyıllara uzanan köklü bir geçmişe ve ayrıcalıklı dostluk bağlarına sahiptir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhuriyetimizin Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan ikinci yüzyılına adım atarken Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için Çinli yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ediyoruz."
" src=
Türkiye Yüzyılı; Türkiye; Çin; ICBC; Türkiye Varlık Fonu