25.07.2023

DHL Group Kargo Teslimat Şirketi MNG Kargo’yu Satın Aldı

​Almanya merkezli DHL Group, Türk kargo teslimat şirketi MNG Kargo ve bağlı kuruluşlarının hisselerinin yüzde 100'ünü satın almak üzere anlaşma imzaladı.

2003'te kurulan ve günde 600.000 adrese teslimat gerçekleştiren MNG Kargo, Türkiye'nin önde gelen kargo şirketlerinden birisi konumunda bulunuyor. Türkiye'nin sahip olduğu genç ve dinamik nüfus ve beraberinde getirdiği yüksek teknoloji etkileşim oranları sayesinde ülkede ilerleyen yıllarda kargo sektöründeki büyüme oranının çift hanelere ulaşması bekleniyor.

DHL Group CEO'su Tobias Meyer yapılan anlaşmayla ilgili şunları kaydetti: “Sürdürülebilirlik, küreselleşme ve dijitalleşmenin yanı sıra e-ticareti lojistikte bir mega trend olarak tanımladık ve son yıllarda, 2025 DHL Group Stratejisi'ne yönelik odaklandığımız bir alan haline getirdik.

Bu nedenle, organik ve inorganik büyüme stratejileriyle e-ticaret sektöründeki ayak izimizi genişletmek için sürekli çalışıyoruz. MNG Kargo, bizim iş portföyümüzü tamamlayacak, bu sektördeki konumumuzu daha fazla güçlendirmemize yardımcı olacaktır."

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu da Türkiye'nin büyüyen ekonomisi, stratejik konumu, yetkin iş gücü ve gelişmiş altyapısıyla lojistik sektöründe bölgesel bir merkez olduğunu vurguladı ve sözlerine şunları ekledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılın​da gerçekleştirilen bu satın alma, DHL Group'un ülkemizin potansiyeline olan inancını ve artan yatırım iştahını da göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizin yatırım ortamının geliştirilmesi ve uluslararası doğrudan yatırımların artırılması en önemli hedeflerimizden biridir."

İşlemin tamamlanması için Rekabet Kurumu ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumunun onayına ihtiyaç duyulduğu da ifade edildi.
" src=
DHL Group; MNG Kargo;