17.02.2020

Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı 2020, İstanbul’da Düzenlendi

​​​Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı 2020, 17 Şubat tarihinde İstanbul'da, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu'nun katılımıyla düzenlendi.

Konferansta işletme, akademi, araştırma merkezleri ve hükümet liderleri bir araya geldi. Konferans boyunca finans teknolojileri, tarım teknolojisi, dijital imalat, bilim ve inovasyon sektörlerinde özel açılış konuşmaları, panel tartışmaları ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 

Bakan Varank, yaptığı konuşmada, “Bu konferansı, Brexit dönemi sonrasında ilişkilerimizi iyileştirme ve derinleştirmeye yönelik bir adım olarak görüyorum" dedi. Varank ayrıca, Türkiye'nin teknoloji, inovasyon, dijital dönüşüm, girişimcilik, insan sermayesi ve altyapı alanlarında adımlar atarak 2023 yılı hedeflerine ulaşacağını belirtti. Varank, “Türkiye, imalat sanayinin GSYİH'deki payını %21'e, ihracatında orta ve yüksek teknoloji ürünlerinin payını %50'ye yükseltmeyi hedefliyor" dedi. 

Yatırım Ofisi ayrıca, Bakan Varank'ın başkanlığında Türkiye'deki İngiliz şirketlerin yöneticilerinin katılımıyla bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Bu toplantı, yatırımcılara görüşlerini Bakan ile ve Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu ile paylaşma fırsatını verdi. 

Dağlıoğlu, yuvarlak masa toplantısında şunları söyledi: “Birleşik Krallık, Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırımın önde gelen kaynaklarından biri. 2019 yılında Birleşik Krallık, 825 milyon ABD doları ile Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım girişi bakımından en büyük ikinci ülke oldu. Türkiye'de 3.300'den fazla faal İngiliz şirketi bulunuyor ve ülkemize 11 milyar ABD dolarından fazla yatırım yaptılar". Dağlıoğlu ayrıca Yatırım Ofisi'nin, değerli yatırımcılara bakanlar, yerel idareler ve Türkiye'deki diğer kamu kuruluşları ile gerçekleştirdikleri faaliyetlerde koordinasyon ve destek sunmaya hazır olduğunu belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu'nun Görseli