2.01.2024

Warner Bros. Discovery (WBD), BluTV’yi Satın Aldı

​​​Warner Bros. Discovery (WBD), Türkiye merkezli bir seç-izle platformu (SVOD) olan BluTV'nin satın alımını başarıyla tamamladı. Bu stratejik hamle, WBD'nin 2016 yılında Türkiye'de kurulan ve daha sonra 2018'de Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine genişletilen yayın platformunun hisselerinin yüzde ​35'ine sahip olmasından tam mülkiyetine geçişi anlam​​ına geliyor.​
 
Dünya çapında Türkçe ve Arapça konuşan izleyicilere hitap eden BluTV, orijinal yapımlara, Türk dizilerine, filmlere, Hollywood ve uluslararası yapımlara ilaveten The Last of Us, The Handmaid's Tale ve Friends gibi popüler yapımlardan oluşan geniş bir içerik kütüphanesine sahip. 26 orijinal yapım ile etkileyici bir portföyü olan BluTV, sektörde önemli bir platform olarak ortaya çıktı.
 
WBD'nin Türkiye, Orta Doğu ve CEE Genel Müdürü Jamie Cooke, Türkiye'nin “20 yıldan uzun süredir kendileri için önemli bir yatırım bölgesi olduğunu" söyledi. Cooke'a göre BluTV'nin satın alınması, Türkiye'nin önde gelen yerel abonelik sistemli seç-izle hizmetini WBD'nin geniş portföyüne sorunsuz bir şekilde birleştirecek.
 
BluTV CEO'su Deniz Şaşmaz Oflaz, BluTV'nin Türkiye'nin önde gelen yerel abonelik sistemli video platformu konumundan büyük gurur duyduğunu ifade etti. Oflaz, "Kuruluşumuzdan bu yana büyümeye devam etmemiz, bizi dünyanın en büyük medya şirketlerinden birinin ayrılmaz bir parçası haline getirdi." diye ekledi.
" src=
Türkiye; WBD; BluTV; Yatırım