8.08.2023

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Ankara’da Toplandı

​Türkiye'de Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantıya Çevre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı.

Toplantıda Türkiye'nin ekonomik görünümü, ihracat ve ithalat eğilimleri ve enflasyonla mücadele stratejileri ele alındı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin yatırım ortamını elverişli hale getirme ve doğrudan yabancı yatırımları çekme hususunda YOİKK'in önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sözlerine şunları ekledi: "Eylül sonuna kadar Türkiye'de yatırım ortamının geliştirilmesi ve yüksek katma değerli ekonominin desteklenmesine odaklanan kısa ve orta vadeli planımızı tamamlayacağız."​​
" src=
Türkiye; Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK)