5.07.2012

Honda, Türkiye'de motosiklet yatırımı düşünüyor

Zaman - Japonya merkezli otomotiv şirketi Honda'nın Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, Türkiye'de motosiklet yatırımı konusunda çalıştıklarını ve kapasite artışı için teşvik konusunu görüştüklerini söyledi.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından kabul edilen Yamasaki, gazetecilerin sorusu üzerine, "Türkiye'de motosiklet çok büyük bir kapasiteye sahip. Geçen sene 200 bindi. Türkiye'deki pazara baktığımızda bunun 1 milyona ulaşabileceğini düşünüyorum. Motosikletin 400-500 bin adetlere varması demek bizim burada üretimi gerçekleştirmeye başlamamız demek." değerlendirmesini yaptı.


Yeni teşvik sistemi kapsamında en az 100.000 adet kapasiteli otomobil yatırımlarına gümrük vergisinden muaf ek araç ithal hakkı verilecek. 100.000 ve daha fazla kapasite artışı yapma ihtimalleri olduğunu aktaran Yamasaki, "Bunlarla ilgili araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Japon Yeni'nin yüksek seyretmesinin bizim yapabileceğimiz yatırımların önünü açtığını düşünüyoruz.'' dedi. Yamasaki ayrıca bu yıl 20.000-25.000 adet üretim ve yurtiçinde 13.000 adet satış hedeflediklerini söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; Honda türkiye; otomotiv sektörü; türkiye otomotiv üretimi; Honda gebze; Honda motorsiklet üretimi