7.06.2013

TYDTA-Güney Kore Ticaret Bakanlığı arasında işbirliği

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı (MOTIE) ve Güney Kore İş Makinaları Üreticileri Derneği (KOCEMA) arasında arasında birer mutabakat zaptı imzalandı. Güney Kore heyetinin Ankara’yı ziyareti sırasında imzalanan zabıtlar iki ülke arasındaki iş, ticaret ve yatırım bağlarının güçlendirilmesi maksadıyla işbirliği yapılmasını amaçlıyor.


Ziyaret sırasında aralarında Hyundai Heavy Industries ve Doosan gibi Güney Kore’nin önde gelen iş makinesi üreticilerinin de olduğu heyete Türkiye’nin iş ortamı ve yatırım teşvikleri hakkında sunumlar yapılırken, kentsel dönüşüm ve altyapı projelerinin yabancı yatırımcılara sunduğu fırsatlar tanıtıldı.


Yıllara dayanan Türkiye-Güney Kore dostluğunun stratejik ortaklık seviyesine çıkarılması için çalışmalar yürüten iki ülke arasında geçtiğimiz yıl bir serbest ticaret anlaşması imzalandı. Anlaşma ile birlikte halen 7 milyar dolar seviyesinde olan senelik ticaret hacminin kısa vadede 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

İmza Atan İş Adamları Görseli