8.04.2016

Güney Koreli CJ CG'den Türkiye'de 800 milyon dolarlık satın alma

Dünya - Sinema zinciri Mars Cinema Group, dünyanın önde gelen sinema işletmecilerinden Güney Kore’li CJ CGV'ye satılıyor. Mevcut hissedarlar Actera Group, Esas Holding ile CJ CGV hisselerinin tamamının satışı için devir anlaşması imzalandı. Anlaşmada şirket değeri 800 milyon dolar olarak belirlendi.


CJ CGV, Cinemaximum markası altında 710 gösterim mekanı bulunan MARS'ın yüzde 38 hissesini alacak, ismi açıklanmayan diğer ortaklar da hisselerin yüzde 62'sini satın alacak.


Satış sürecinde Actera Group ve Esas Holding’in danışmanlığını Goldman Sachs ve Morgan Stanley, CJ CGV’nin danışmanlığını ise Citigroup üstlendi. Satış kapsamına spor salonları zinciri olan MAC dahil değil.


Dünyanın önde gelen sinema zincirlerinden CJ CGV ise Güney Kore’nin yanı sıra Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Endonezya ve Myanmar dahil toplam 6 ülkede yaklaşık 2 bin perdeye sahip 249 sinema işletiyor. Güney Kore’nin en büyük holdinglerinden biri olan CJ Group bünyesinde yer alıyor. CJ CGV küresel büyüme hedefleri ve özellikle Avrupa pazarına Türkiye üzerinden açılma planları çerçevesinde Mars Cinema Group’u stratejik bir yatırım olarak görüyor.

CJ CGV Logosu