11.02.2013

Tofaş’tan iki yeni model hazırlığı

Milliyet - Türkiye’nin önemli otomotiv üreticilerinden Tofaş, yeni projelere hız verdi. Doblo’nun Amerikan versiyonunun yanı sıra elektriklisi üzerinde de çalışan Tofaş, şirketin geleceğine yönelik olarak iki yeni binek otomobil projesinin hazırlığını da sürdürüyor. Temmuz ayında onay sürecinin tamamlanması beklenen projelerle Tofaş, yıllık 400 bin adetlik kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.


İki yeni binek otomobil yatırımı için düğmeye basan ve bu projelere ilişkin tüm ön çalışmaları da yürüten Tofaş, bu konuda son aşamaya gelmiş durumda. 2015 yılından sonra yollara çıkması beklenen ve yurt dışı pazarları da hedefleyen modeller, Tofaş’ın binek otomobildeki etkinliğini de artıracak.


İç pazarın yanı sıra yurtdışına ihracatı da olacak modellerden ilkinin B ve C sınıfını arasında konumlandırılacak bir sedan olacağını söyleyen Tofaş CEO’su Kamil Başaran, projelerin temmuz ayına kadar onaylanmasını beklediklerini vurguladı.


Fikri ve sınai mülkiyet haklarının, tıpkı Doblo ve MiniCargo projesinde olduğu gibi tamamen Tofaş’a ait olacağına da dikkat çeken Başaran, klinik testlerine varıncaya kadar tüm hazırlıkların da yine kendileri tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi.
Doblo’nun Ram markasıyla Kuzey Amerika’da satılması için çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Tofaş CEO’su Kamil Başaran, aracın ABD standartlarına uyumlu hale getirilmesine yönelik teknik çalışmaların bittiğini, sıranın tasarıma geldiğini bildirdi.

 

Tüm bu çalışmalar için 160 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, aracın 2014 yılı sonunda ABD pazarında satılmaya başlanacağını kaydeden Başaran, bu ülkeye ihracatın yıllık 20 binli rakamları bulmasını beklediklerini, bunun da sürekli olmasını istediklerini ifade etti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv üretimi; tofaş; tofaş ihracat; kamil başaran; doblo; tofaş yeni model; doblo abd ihracat