17.07.2013

Japon devi Hitachi, Türkiye lojistik pazarında

Sabah - Dünyaca ünlü lojistik şirketlerinin yeni üssü Türkiye, bir devi daha ağırlıyor. Japonya'nın 103 yıllık sanayi devi Hitachi, Türk lojistik pazarına Mars ile girdi. Japon şirket, Türkiye'nin en büyük lojistik firması Mars Lojistik'in yüzde 51'ini satın aldı.


Küresel alanda lojistik sektöründe büyümenin bir parçası olarak Türkiye'ye geldiklerini dile getiren Hitachi Transport Systems'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yauso Nakatani, hisse alım sürecinin Ekim ayında tamamlanacağını söyledi. Nakatani, hisse devriyle birlikte Avrupa, Asya, Rusya ve Afrika arasında önemli bir noktada yer alacaklarını kaydetti.

 

50 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Türk lojistik pazarının en önemli oyuncuları arasında gösterilen ve düzenlediği uluslararası seferler bakımından ilk sırada yer alan Mars, geçen yılı 224 milyon avro (Yaklaşık 580 milyon lira) ciroyla kapattı. Filosunda 1000 TIR'ı bulunan şirket, 2013'te ise 275 milyon avro (710 milyon lira) ciro hedefliyor. Mars'ın Lüksemburg, İtalya ve Çin'de şubeleri bulunuyor.

 

Mars'ın ana ortağı olacak Japon Hitachi ise dünyanın en büyük şirketleri arasında. Şirket, Fortune 500'de 108 milyar dolarlık ciro ile 38'nci sırada yer alıyor. Hitachi'nin çalışan sayısı ise 326 bin.


 

Hitachi Logosu Görseli