19.02.2013

Türkiye, Avrupa'nın en cazip ikinci gayrimenkul pazarı

Uluslararası denetim ve danışmanlık hizmetleri firması Ernst&Young'ın Avrupa Gayrimenkul Yatırımları Beklenti Göstergeleri 2013 raporuna göre Türkiye, Avrupa’nın en cazip ikinci gayrımenkul pazarı.


Şirketin The Economist Intelligence Unit işbirliği ile gerçekleştirdiği araştırmada, katılımcıların Türkiye gayrımenkul pazarının yatırımcılar için cazip olduğu görüşüne yer verilirken, özellikle ofis amaçlı inşa edilen binalara olan yüksek talep beklentisinin emlak fiyatlarını yükselteceği öngörülüyor.


Ernst&Young Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, konuya ilişkin açıklamasında, beklenen yüksek talep karşısında tüm gayrimenkul türlerinde, başta perakende olmak üzere fiyatların artacağının da düşünüldüğünü belirten Cantekinler, ''Ancak bu fiyat artışlarının sadece prestijli lokasyonlarda gerçekleşeceği beklentisinin de altını çizmekte yarar var'' dedi.


Geçtiğimiz yıl yabancılara mülk satışında mütekabiliyeti kaldıran yasanın kabulüyle Türk vatandaşlarının mülk sahibi olamadığı ülkelerin vatandaşlarına da Türkiye'den konut ve ofis alabilmelerine imkân tanınması ile Türkiye özellikle Körfez ülkelerinden gelen gayrımenkul yatırımcılarının akınına uğruyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; gayrımenkul sektörü; türkiye gayrımenkul pazarı; ernst young türkiye gayrımenkul raporu; mütekabiliyet yasası