28.02.2012

Türkiye, Vodafone’un ‘yeni teknoloji üssü’ oldu

Milliyet - Kapılarını ziyaretçilere açan Dünya GSM Kongresi’nin açılışında konuşan Vodafone’un CEO’su Vittorio Colao, Türkiye’nin büyüme tarafında gösterdiği performansla yeni ürün ve servis açısından grup içinde öncü ülke konumuna çıktığını ifade etti. Mobil ödemede Visa ile küresel iş birliği kararı aldıklarını ifade eden Vodafone Group CEO’su Colao, uygulamanın başlayacağı ilk beş ülke arasında Türkiye’yi de saydı. Colao, sözlerini şöyle sürdürdü: “Visa ile iş birliği yaparak NFC (makinelerin iletişimi) tabanlı mobil ödeme sistemini İngiltere, Almanya, Türkiye, İspanya ve Hollanda’da Nisan ayından sonra hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Colao, Vodafone Türkiye’nin uygulamaya başladığı ve ciddi başarı yakaladığı Çifçi Kulübü projesini de sunumunda örnek proje olarak gösterdi.

Vodafone Türkiye’nin İTÜ’de yer alan Ar-Ge şirketi Oksijen, mobil uygulamalar konusunda standartların geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Oksijen ekibinin yaratıcı çözümlerinin Vodafone Türkiye’nin başarısında etkili olduğunu belirten Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, “Türkiye’nin sadece cep telefonu ithal eden değil, standartları geliştiren ve bunlara yön veren bir ülke olduğunu görme şansımız olacak. Oksijen Ar-Ge, Vodafone’un küresel yetkinlik merkezlerinden biri oldu. Özellikle konum tabanlı hizmet için geliştirilen Vodafone Locate (konum) sadece Türkiye’ye değil, Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaristan ve Romanya’da da, yani küresel şebekede de kullanılıyor ” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; vodafone; türkiye nfc; nfc vodafone; telekomünikasyon; telekom operatörü