14.06.2021

Kraft Heinz, Assan Foods’u Satın Aldı

Kraft Heinz Türk sos şirketi Assan Foods'u yaklaşık 100 milyon ABD dolarına satın almak için Kibar Holding'le anlaştıklarını duyurdu.

İzmir ve Balıkesir'deki tesislerinde ketçap, mayonez, makarna sosları gibi sos ürünleri üreten Assan Foods 2019 yılından beri Kraft Heinz'ın yetkili üretim ortağıydı.

Kraft Heinz Uluslararası Bölge Başkanı Rafael Oliveira, “Bu yatırım, uluslararası büyüme stratejimizi hızlandırmak için büyük bir fırsat. Assan Foods'un kategorisindeki en iyi yerel inovasyonu yapan, sos ve domates ürünlerinin üretiminde yüksek performans gösteren bir kuruluş olmasının yanı sıra, hızla büyüyen gıda hizmeti kanalında önemli bir dağıtım ağı teşkil ettiğine inanıyoruz. Bu hamlemizin, Heinz markasının hem Türkiye'de hem de uluslararası platformlarda daha geniş alana yayılmasını sağlayarak ölçeğimizi ve çevikliğimizi daha da geliştireceğini düşünüyoruz" dedi.

Genel merkezi İstanbul'da bulunan Assan Foods yaklaşık 400 çalışan istihdam ediyor ve ürünlerini 50 civarında ülkeye ihraç ediyor.

" src=