28.12.2009

Türkiye, 2010’da demir yolu projelerine 3,5 milyar ABD doları harcayacak

 

AA - Türkiye’nin 2010 yılında hızlı tren hizmetine odaklanmayı hedeflediğini ve ülkenin demir yolu ağını geliştirmek için önümüzdeki yıl 3,5 milyar ABD doları yatırım yapmayı planladığını belirten Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Başkanı Süleyman Karaman, “2010 yılı için planladığımız projelerin değeri 3,5 milyar ABD doları” dedi.

 

2009 yılının Mart ayında başkent Ankara ile Eskişehir arasındaki 240 kilometrelik hat üzerinde başlatılan hızlı tren seferlerinin ardından, hattın güney istikametinde Ankara’dan Konya’ya, batıda ise Eskişehir’den İstanbul’a uzatılması için çalışmalar sürüyor.

 

Karaman, “2012 yılı sonlarında ya da 2013 yılı başlarında Eskişehir’den İstanbul’a sefer başlatabiliriz. Ankara-Konya arasındaki hızlı tren raylarını da 2010 yılının sonunda bitirmiş olacağız” dedi.

 

TCDD Başkanı Karaman, kurumun Türkiye’nin ulusal demir yolu ağını daha iyi düzeye getirmek için projeler geliştirdiğini ifade ederek, Şanlıurfa’dan Suriye’nin Halep kentine ve Kars’tan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e uzanacak uluslararası hatların tamamlanması için de çalışmaların devam etmekte olduğunu söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png