9.06.2021

Dünya Bankası Türkiye'nin Büyüme Tahminini Yükseltti

Dünya Bankası, Haziran 2021 “Küresel Ekonomik Beklentiler" raporunda Türkiye için büyüme tahminini 0,5 puan güncelleyerek 2021 için yüzde 5'e çıkardı.

Dünya Bankası, 2021 yılı küresel büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 5,6'ya çekti. Son 80 yıldaki durgunluk sonrası toparlanmalara bakıldığında, Covid-19 sonrası birkaç ekonominin başardığı bu güçlü toparlanma en hızlı toparlanma oldu.

Öte yandan Dünya Bankası, yükselen ve gelişen birçok piyasanın yıl boyunca pandemiden zarar görmeye devam edeceğinin altını çizdi.  Dünya Bankası Grup Başkanı David Malpass, "Küresel ekonomi toparlanırken, salgın gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar için yoksulluk ve eşitsizlik yaratmaya devam ediyor" dedi ve küresel iş birliğinin ve borçların hafifletilmesinin düşük gelirli ülkeler için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Toparlanmaya rağmen küresel çıktı oranının salgın öncesi seviyelerin yüzde 2 altında olacağını belirten kurum, kişi başına düşen gelirlerin 2022 yılına kadar önceki seviyelerine dönmeyeceğini de belirtti.

" src=