4.02.2014

Pozitron Yazılım, 100 milyon dolara İngiliz Monitise’ın oldu

Milliyet - Türk internet girişimcisi Fatih İşbecer’in kurduğu mobil teknoloji firmasını İngilizler 100 milyon dolar vererek satın alıyor. İşbecer’in, 2000 yılında yazılım geliştirme firması olarak sıfırdan kurduğu Pozitron, kısa sürede mobil ödeme sistemlerinde uzmanlaştı.

Türkiye haricinde Ortadoğu ve uluslararası pazarlarda kurumlara mobil bankacılık, mobil ödemeler ve mobil ticaret çözümleri sunan bir firma haline geldi.

Bu alandaki dünya devlerinin ilgisini de çekmeyi başaran Pozitron’u, mobil para alanında dünya liderleri arasında yer alan İngiliz Monitise firması 100 milyon dolar karşılığında aldığını açıkladı.


Monitise Group CEO’su Alastair Lukies, Pozitron’un bünyelerine katılmasının küresel bir teknoloji sağlayıcısı olarak mobil teknolojilerdeki liderliklerini pekiştireceğini söyledi. Lukies, “Ödemeler her geçen gün daha dijital hale geliyor. Bu anlaşma, dijitalleşmeyle birlikte çalıştırılabilen mobil ödeme servislerine olan talebin yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa, Ortadoğu ve dünya genelinde hızla arttığını gözlemlediğimiz bir dönemde gerçekleşti” dedi.

Monitise Logo Görseli