10.05.2013

F-35 projesi Türkiye’ye 12 milyar dolar kazandıracak

Hürriyet – Türkiye’nin de aralarında olduğu 9 ülke tarafından geliştirilen yeni nesil savaş uçağı F-35, Türk savunma sanayine uzun vadede 12 milyar dolar gelir sağlayacak.


ABD’li havacılık ve uzay sanayi şirketi Lockheed Martin’de F-35 programı ile ilgili iş geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Steve O’Bryan, “Biz Türk havacılık sektörüne güvendik ve yatırımlarımızı, anlaşmalarımızı ona göre yaptık. Uçak için Türkiye, imal edeceği parça ve yapacağı mühendislik çalışmalarından 12 milyar dolar gelir elde edecek” diye konuştu.

Projeyi yöneten Lockheed Martin, IDEF 2013 Fuarı kapsamında, 5. nesil savaş uçağı F-35’in uluslararası üretimine büyük katkı sağlayan on firmanın katılımı ile özel bir imza törenine ev sahipliği yaptı. İmza töreni, Alp Havacılık, ASELSAN, Ayesaş, Fokker Elmo, Havelsan, Kale Havacılık, Mikes, Roketsan, TAI ve TÜBİTAK SAGE’nin katılımı ile yapıldı. F-35’e yeni müşteriler geldikçe Türk şirketlerinin alacağı payın da artacağını belirten Steve O’Bryan, “Türkiye projenin tedarikçisi konumundaki dokuz ülkeden biri ve Türkiye olmasaydı biz bu projeyi yapamazdık” dedi.

F-35 Görseli