11.01.2012

Ford: Türkiye’de otomobil üretimini de düşünüyoruz

Hürriyet - Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Amerikan Ford Motor Company’nin Başkanı Bill Ford, geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hannover’de yaptığı “Türkiye’de sadece ticari araç değil otomobil de üretin” çağrısına bir yıl sonra Detroit’ten yanıt verdi. Ford’un kurucusu Henry Ford’un torunu olan Bill Ford, Türkiye’de otomobil üreteceklerinin sinyalini vererek, “Ticari araç üssümüz olan ve sürekli büyüdüğümüz Türkiye’de binek araç üretimini düşünüyoruz” dedi.

Detroit Fuarı’nda sorularımızı yanıtlayan Bill Ford, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir stratejik ortak olduğunu söyledi. Türkiye ismini duyduğunda heyecanını belli eden ve yüzü gülen Bill Ford, “Türkiye’de bugüne kadar ağırlıklı olarak ticari araç ürettiniz, binek otomobil üretmeyi de düşünecek misiniz?” sorusuna, “Evet, binek araç üretimini düşünüyoruz. Söz konusu olabilir. Bu konu kesinlikle mümkün” yanıtı verdi.

Ford’un CEO’su Alan Mulally de, Türkiye’de binek otomobil yatırımını ciddi olarak düşündüklerini ve imkânları araştırdıklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Yatırım planı ve içeriği hakkında şu aşamada kesin bir açıklama yapamam ama fırsatlar ve imkânlar üzerinde çalışıyoruz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Hannover’deki CEBIT Fuarı’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’le birlikte Ford CEO’su Alan Mulally ile görüşmüştü. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un da katıldığı toplantıda Erdoğan, Mulally’ye, “Türkiye’de sadece ticari araç değil, binek otomobil de üretin. Yatırımınızı artırın” çağrısı yapmıştı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; türk otomotiv endüstrisi; otomotiv yatırımı; ford otosan; hafif ticari; ford binek üretimi; ford otomobil üretimi; Alan Mulally