18.05.2011

Avrupa frenledi, Türkiye gaza bastı

Zaman – Avrupa’da ekonomik istikrarın bir türlü yakalanamaması, otomobil pazarını olumsuz etkiliyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre Avrupa’nın dört büyük pazarı kabul edilen İngiltere, İspanya, Fransa ve İtalya'daki düşüşün etkisiyle Nisan ayında geçen yıla göre satışlar yüzde 3,8 oranında geriledi.

Türkiye'de ise geçen ay otomobil satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47 artarak 53,8 bini geçti. Türkiye, bu satış rakamıyla Avrupa otomobil satışları sıralamasında 6. sırada yer aldı. İspanya'da düşüş, Türkiye'de ise benzer bir tempo devam ederse yılın son aylarında Türkiye'nin Avrupa'da beş pazardan biri olması mümkün olabilecek.

Ocak-Nisan döneminde ise Türkiye otomobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 70,3 artışla 176 bin adede ulaştı. Bu satış rakamıyla Türkiye, 4 aylık dönemde Avrupa otomobil pazarında 8. sırayı aldı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; araç satışları; otomobil satışları; otomotiv pazarı; otomotiv distribütörleri; araba satışları