23.04.2023

Altay Tankı Türk Silahlı Kuvvetlerine Teslim Edildi

​Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dünyanın en modern ana muharebe tanklarından biri olan yerli üretim yeni ALTAY'ı, 23 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlandırdığı törenle teslim aldı.

“Savunma sanayisindeki dışa bağımlılığımızı son 20 yılda yüzde 80 civarından yüzde 20 civarına indirdik. 2002'de 62 gibi mütevazi bir sayıda olan savunma projesi sayısı bugün 750'yi geçti." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de savunma projelerine ayrılan toplam bütçenin 2002'de 5.5 milyar ABD doları iken 75 milyar ABD dolarına yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin daha önce uluslararası savunma pazarından ithal ettiği ve zaman zaman ambargolara maruz kaldığı zırh sistemlerini de son dönemde üretmeye başladığını söyledi. Cumhurbaşkanı'nın sözlerine şunları eklediği kaydedildi: “Benzer şekilde, güvenlik güçlerimizi özellikle hafif ve orta tip olmak üzere çeşitli insansız kara araçlarıyla donattık. Artık tüm kara aracı ihtiyacımızı yerli ve milli imkanlarla karşılayabilir hale geldik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayinde geliştirilen her ürünün arkasında yılların emeğinin, sabrının ve mali gücünün yattığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şunları ekledi: "Bugün dünya çapında öne çıkan SİHA'larımızın (silahlı insansız hava aracı) her biri ve zırhlı kara araçlarımız, savaş gemilerimiz, fırkateynlerimiz, füzelerimiz ve dünyaca tanınan diğer sistemlerimiz bu şekilde ortaya çıkmıştır."
​​​
" src=
Türkiye; Türk Silahlı Kuvvetleri; Altay; Tank