24.04.2023

PSA International Türk Lojistik Şirketini Satın Aldı

Singapur merkezli liman işletmecisi ve tedarik zinciri şirketi PSA International, Türk lojistik işletmecisi Alışan Logistics'in yüzde 75 hissesini satın almak için anlaşma imzaladı.

PSA Group CEO'su Tan Chong Meng, Türkiye'de son zamanlarda yapılan yatırımlara desteğini dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye'nin uzun vadeli büyüme potansiyeline kesinlikle inanıyoruz. Bu yatırım da PSA'nın ağını ve kapasitesini, kargo sahiplerine hizmet verecek şekilde genişletmesi yönündeki stratejik odağımızı bir kez daha kanıtlıyor."

Meng sözlerine şu şekilde devam etti: “PSA ve Alışan'ın birbirini tamamlayan güçlü yönlerinin birleşmesiyle ortaklarımıza ve müşterilerimize Türkiye'de ve ötesinde kapsamlı, uçtan uca sözleşmeli lojistik ve nakliye hizmetleri sunacağız. Bu da bizi daha sorunsuz, dayanıklı ve sürdürülebilir ticaret misyonumuza biraz daha yaklaştıracak."

PSA, bu yatırımla Alışan'ın Türkiye'deki güçlü varlığını, sözleşmeli lojistik ve yurt içi dağıtım konusundaki yerel uzmanlığıyla birleştirmeyi planlıyor.

Hızlı tüketim malları (FMCG), kimyasal, otomotiv ve tarımsal gıda sektörlerinde uzmanlaşan Alışan'ın genel merkezi İstanbul'da ve şirket 1.600 çalışana ve 39 depoya sahip.

" src=
Türkiye; yatırım; udy