4.05.2023

Amadeus, İstanbul'daki Ar-Ge Merkezini Genişletiyor

​Avrupalı seyahat teknolojisi şirketi Amadeus, İstanbul'daki Ar-Ge merkezini genişletme planlarını açıkladı. 4 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenen duyuru etkinliğine, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve İspanyol hükümetinin temsilcilerinin yanı sıra küresel iş dünyasından üyeler katıldı.
 
1994 yılında kurulan Amadeus, Türkiye'deki seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, havalimanları, oteller ve destinasyon yönetim ofislerine hizmet vererek ülkenin yatırım ortamına olan bağlılığını göstermektedir. Amadeus, ülkedeki 300'e yakın çalışanıyla İstanbul'da Ar-Ge merkezi bulunan tek İspanyol şirketidir.
 
Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, etkinlikteki konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizde yaklaşık 30 yıldır katma değer üretmeye devam eden, son yıllarda özellikle Ar-Ge ve inovasyon alanındaki faaliyetleriyle önde gelen iş ortaklarımız arasında yer alan Amadeus'a teşekkür ederiz. Türkiye'de yaklaşık 600 uluslararası şirket teknoparklarımızda veya kendi tesislerinde Ar-Ge faaliyeti yürütüyor. Uluslararası şirketlerin Türkiye'deki Ar-Ge tesislerinin sayısı her geçen gün artmakta. Her zaman vurguladığımız gibi, ülkemiz uluslararası şirketler için Ar-Ge, tasarım, üretim, satın alma, bölgesel yönetim gibi faaliyetler için bölgesel bir merkez oldu ve bu konumunu güçlendirmeyi sürdürecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, Türkiye Yüzyılı'nda, ülkemiz yatırımcı dostu bir iş ortamı ve cazip bir girişim ekosistemi sunmaya devam edecek."
 
Amadeus BT, Uygulama ve Veri Platformu Kıdemli Başkan Yardımcısı Niko Samberger, yatırımla ilgili şu yorumlarda bulundu: “Ar-Ge merkezinin İstanbul'daki yeni konumunu duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Amadeus, kilit bir stratejik pazar olan Türkiye'de yaklaşık 30 yıldır yatırım yapmaktadır. Türkiye'nin teknoloji ortağı olarak görülmek istiyoruz. Ar-Ge topluluğumuzu 2025 yılına kadar 265 mühendisten 700 mühendise çıkarmak için yerel yetenekleri çekmeye ve elde tutmaya yatırım yapıyoruz. Bunu önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedefliyoruz."
 
Türkiye, her zaman uluslararası şirketler için Ar-Ge, tasarım, üretim, satın alma, bölgesel yönetim gibi faaliyetler için bölgesel bir merkez oldu ve bu konumunu güçlendirmeyi sürdürecek.

" src=
Amadeus; Ar-Ge; teknoloji; İspanya; Türkiye