8.05.2023

Alstom Teknopark İstanbul'da Mühendislik Merkezi Açıyor

​​Akıllı ve sürdürülebilir mobilite alanında dünya lideri şirketlerden biri olan Alstom, Teknopark İstanbul'da 10 milyon avro yatırım bedeliyle bir mühendislik merkezi açtı.

Açılış törenine Alstom Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Mama Sougoufara, Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakılınç, Alstom Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya Sinyalizasyon ve Altyapı Mühendisliği Direktörü Günay Şimşek, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ve Yatırım Ofisi Kamu-Özel Ortaklığı Daire Başkanı Ali Kamil Özmen katıldı.

Alstom Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya Sinyalizasyon ve Altyapı Başkan Yardımcısı Boris Symchowicz şunları söyledi: “Türkiye ile uzun süredir devam eden ortaklığımızı ülkede yeni bir mühendislik merkezi açarak sürdürmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu hamle, yetenekler için anlamlı eğitim ve istihdam fırsatları yaratmakla kalmayıp Türkiye ve ötesindeki müşterilerimize daha iyi hizmet verme kapasitemizi de güçlendiriyor."

Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakılınç, Türkiye'nin uluslararası demiryolu geliştiricisiyle verimli ve uzun süreli bağlarını vurgulayarak şunları söyledi: "Türkiye, 70 yılı aşkın bir süredir Alstom'a ev sahipliği yapıyor ve hem Türkiye'de hem de ötesinde mobilite inovasyonunu genişletme çabalarımızın dönüm noktası olarak yeni bir mühendislik merkezi kurmaktan heyecan duyuyoruz. Alstom, Türkiye'yi akıllı ve sürdürülebilir mobilitede lider bir ülke olma doğrultusunda büyük hedefleri olan önemli bir ortak olarak gördüğü için, ülkeye yatırım yapmaya devam etmekte kararlı."

Alstom, mühendislik merkezinde sinyalizasyon, güvenlik güvencesi, entegre denetim merkezi ve sistem mühendisliği ile desteği dahil olmak üzere yönetim, operasyon ve bakımla ilgili diğer teknik uzmanlık alanlarında çevrimiçi kursları, çalışmalar ve öğrenme fırsatlarını içeren bir eğitim sağlayacak. Mühendisler eğitimlerinin bir parçası olarak Fransa, İtalya, Hindistan, İspanya ve İsveç'te bulunan mühendislik merkezlerine gönderilecek ve orada deneyimli profesyonellerle çalışma ve onlardan öğrenme fırsatı bulacaklar. 75 mühendisin istihdam edileceği merkez, küresel bir demiryolu şirketinin mühendislik tasarımı ve uygulaması alanında Türkiye'deki ilk yatırımı olacak.

Alstom, çeşitli sektörlerden müşterilerine yüksek hızlı trenler, metrolar, monoraylar ve tramvaylardan anahtar teslim sistemlere, hizmetlere, altyapı, sinyalizasyon ve dijital mobiliteye kadar uzanan yelpazede en geniş portföyü sunuyor. Dünya çapında ticari hizmette olan 150.000 araç, şirketin proje yönetimi, inovasyon, tasarım ve teknoloji alanlarındaki kanıtlanmış uzmanlığını gösteriyor.​
" src=
Türkiye; Alstom; Teknopark