30.04.2023

Yatırım Ofisi TEKNOFEST İstanbul'a Katıldı

​Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak tanınan TEKNOFEST, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü sebebiyle 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdul Hamid Dbeibeh'in katılımıyla düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "TEKNOFEST, kendi alanında bir markaya dönüştü. Samsun'dan Gaziantep'e kadar ülkemizin farklı şehirlerinden teknolojiye, savunma sanayisine ve bilime ilgi duyan gençlerimizle bir araya geldik. TEKNOFEST'in ülkemiz ve milletimiz için olduğu kadar gençlerimiz için de hayırlı olmasını diliyorum."

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen TEKNOFEST; Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, Yatırım Ofisi dahil kamu kuruluşları, medya kuruluşları ve ileri teknolojinin geliştirilmesinde kritik rol oynayan üniversitelerin desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlendi.

TEKNOFEST; Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri, Anka ve yerli ve milli uçakların hava gösterilerini izlemek için heyecan duyan yüz binlerce ziyaretçiyi bir araya getirdi.

Festival boyunca ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler dahil olmak üzere çeşitli yaş gruplarına yönelik teknoloji yarışmaları düzenlendi. Yarışmacılar, roketten sürücüsüz sistemlere, insansız hava araçlarından su altı sistemlerine, ultra yüksek hızlı tren (hyperloop) geliştirmeden çip tasarımına kadar 41 farklı kategoride mücadele etti.

Etkinlik sonunda çeşitli yarışma kategorilerinde kazananlara ödülleri takdim edildi.

" src=
Türkiye; Teknofest; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Recep Tayyip Erdoğan