11.12.2023

Azelis, Oktrade’i Satın Alarak Türkiye’deki Kişisel Bakım Pazarında Varlığını Güçlendirdi

​Özel kimyasallar ve gıda katkı maddeleri sektörünün önde gelen yenilikçi hizmet sağlayıcılarından Azelis, Türkiye'deki kişisel bakım pazarında varlığını büyütme yolunda önemli bir adım attı. Şirket, kişisel bakım malzemelerinin seçkin distribütörü, İstanbul merkezli Oktrade Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin hissesinin yüzde 100'ünü başarıyla satın aldığını duyurdu.

Bu hamle, Azelis'in Türkiye kişisel bakım pazarındaki operasyonlarını güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguluyor. Azelis, Oktrade'i portföyüne entegre ederek, hızla büyüyen bu pazarda konumunu yükseltmeyi ve lider konumuna gelmeyi hedefliyor.

2017 yılında kurulan Oktrade, Azelis'in mevcut ürünlerini kusursuz bir şekilde tamamlayan renkli kozmetik, cilt bakımı ve güneş ürünleri alanlarında sağlam bir portföye ve kapsamlı teknik uzmanlığa sahip. Oktrade, teknik satış uzmanlarının da içinde bulunduğu 12 kişilik özel ekibiyle ülke çapındaki tüm müşterilere hizmet veriyor. Oktrade'in uygulama laboratuvarının eklenmesiyle birlikte, Azelis'in mevcut kişisel bakım laboratuvarı kapasitesi daha da artacak ve şirket, müşterilere yenilikçi çözümler sunma konusunda güçlenecek.

Satın almayla ilgili heyecanını dile getiren Oktrade Genel Müdürü Oktay Öztürk, “Azelis'e katılmak şirketimizin gelişiminde yeni bir kilometre taşıdır. Hedefimiz, müşteri kitlemize en yenilikçi çözümleri ve yüksek kaliteli ürünleri sunma konusundaki ortak bağlılığımız sayesinde Türkiye kişisel bakım sektöründe pazar lideri olmaktır. Azelis'in uzmanlığından ve ağından yararlanmak bu hedefe ulaşmamızı sağlayacak." şeklinde konuştu.

Azelis Türkiye Genel Müdürü Burcu Gezegen ise, “Oktrade'in Azelis ailesine katılmasından büyük heyecan duyuyoruz. Güçlerimizin bir araya gelmesi yalnızca ürün portföyümüzü genişletmekle kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimize en üst düzeyde hizmet ve teknik uzmanlık sunmaya devam etme imkanımızı da güçlendiriyor." yorumlarında bulundu. Gezegen, bu yeni işlemin Azelis Türkiye'nin hizmet verdiği hedef pazarlar için en eksiksiz yanal değer zincirine sahip olma konusundaki bağlılığını ortaya koyduğu ve şirket adının sektördeki yenilikçi çözümlerle eşanlamlı hale gelmesini sağladığını ifade etti.
" src=
Türkiye; Azelis; Oktrade