9.12.2023

Girişimcilik Ekosistemi, Take Off İstanbul Zirvesi'nde Toplandı

​​​​​“Where Startup Dreams Unfold" sloganıyla bilinen 6. Take Off Girişimcilik Zirvesi, dünyanın dört bir yanından girişim şirketlerini ve yatırımcıları İstanbul’da bir araya getirdi.

İki gün süren etkinlikte, 200 yerel ve uluslararası girişim şirketinin yanı sıra 100'ün üzerinde yatırımcı bir araya getirildi. Böylece, girişim şirketlerine müşteri tabanlarını genişletme, sermaye çekme ve diğer teknoloji şirketleriyle iş birliği yapma fırsatı sunuldu.

Etkinlikte konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, 9.800 firmanın Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri sürdürdüğü 101 teknopark, özel sektörde yer alan 1.600 Ar-Ge ve tasarım merkezi, 60'ı aşkın hızlandırma programı ve 272.000 Ar-Ge personeli ile bir inovasyon ekosistemi kurduğunu vurguladı ve ekledi:

"Bu etkileyici ilerleme, devlet teşvikleri ve destekleriyle mümkün oldu. Savunma sektörü teknolojisi bir mucizenin nasıl gerçekleşebileceğini kanıtladı. Bu başarı öyküsünü diğer sektörlere de yaymak temel amacımızdır."

Zirvede ayrıca jüri değerlendirmesine dayalı olarak ödül verilen bir girişim yarışması da gerçekleşti.

Zirvede temsil edilen sektörler arasında tıbbi sağlık hizmetleri, otomotiv, havacılık, lojistik, enerji, işletme yönetimi, finans bankacılığı, dijital reklamcılık, veri otomasyonu, oyun, yapay zeka, robotik ve tarım teknolojileri yer aldı.

Yatırım Ofisi, 2018 yılından bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle girişimcilik ekosistemindeki önemli oyuncuları bir araya getirerek bu eşsiz iş birliği platformunu girişimcilere sunuyor. ​
" src=
Yatırım Ofisi; Take Off Girişimcilik Zirvesi; Take Off