17.04.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Finans Merkezini Tanıttı

​​​​​​​Yüzyıllardır varlığını sürdüren küresel finans merkezlerine katılan İstanbul Finans Merkezi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla 17 Nisan'da açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İstanbul'un tarih boyunca Doğu ile Batı arasında hem coğrafi hem de ticari bir köprü görevi gördüğünü belirterek şunları ekledi: “İstanbul, günümüzde de finans piyasaları arasında aynı bağlantıyı kurabilecek potansiyele sahip bir şehir. İstanbul Finans Merkezi, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki konumunu güçlendirmeyi ve ülkemizi gelecekte bölgesel ve küresel bir finans merkezi haline getirmeyi amaçlayan ileriye dönük bir projedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Finans Merkezinin uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak Türkiye'nin yatırım çekme potansiyelini artıracağını, tasarrufların yeni finansal araçlara yönlendirilerek ekonomiye kazandırılacağını ve büyük altyapı projelerinin finanse edilerek finansal istikrarın sürekliliğinin sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı şunları ekledi: “Alternatif finansal araçları yaygınlaştırırken, finans ve blok zinciri teknolojileri üzerinde çalışan ve bu alanda geliştirme ve yatırım yapmak isteyen genç işletmeleri de teşvik edeceğiz."

10 yıllık sıkı bir çalışmanın zirve noktası olan İstanbul Finans Merkezi, akıllı şehir modeli üzerine inşa edilmiştir. 1,4 milyon metrekare alana kurulu 21 ofis binası, 100.000 metrekare alışveriş merkezi, 2.100 kişilik kongre merkezi, bir otel ve 26.500 araç kapasiteli otoparka sahiptir.​
" src=
İstanbul Finance Merkezi; Türkiye; Recep Tayyip Erdoğan