27.09.2023

Danone Medikal Beslenme Ürünlerinin Türkiye’de Üretilmesi İçin 450 Milyon TL’lik Yatırım Yapıyor

​Dünyada 100 yılı aşkın, Türkiye'de ise 40 yıla yakın süredir devam eden varlığıyla faaliyetlerini “Mümkün olan en fazla sayıda insana gıda yoluyla sağlık ulaştırma" global misyonu doğrultusunda yürüten Danone, Türkiye piyasasına yönelik güçlü yatırım stratejisini kararlılıkla sürdürüyor.

Danone, yakın zamanda Lüleburgaz Üretim Yerleşkesi'ne yaptığı 450 milyon TL'yi aşkın son yatırım ile malnütrisyon tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başlamayı amaçlıyor. Bu yatırım, Danone'nin Türkiye'de bu zamana kadar edinmiş olduğu başarılardan güç alarak Türkiye'de istihdamı destekleme ve Türkiye'ye daha fazla yatırım yapma hususundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Bu yatırım ayrıca, ülkenin hem süt ürünleri hem medikal beslenme ürünlerini üreten ilk hibrit fabrikası olma özelliğiyle de öne çıkıyor.

Bu yeni tesisin resmi açılışı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Danone Türkiye Genel Müdürü Cem Küçükcan ve Danone Global Operasyonlar Başkanı Vikram Agarwal'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Danone, önümüzdeki iki yıl içinde üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı planlarken mevcut ihracatını da üç katına çıkararak Türkiye ekonomisine sağladığı katkıları ve sürdürülebilir değeri daha ileri seviyelere taşımayı hedefliyor.

Danone'nin Türkiye'nin dinamikleriyle uyuşan ve ulusal ekonomiye önemli katkılar sağlayan bu yatırımını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Bakan Kacır şunları kaydetti: “Danone 450 milyon liralık bu yatırım ile malnütrisyon tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başlamış bulunuyor. Ayrıca, ülkemizde üretilen medikal beslenme portföyü iç pazardaki ihtiyaca cevap vermenin yanı sıra Birleşik Krallık, Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya ihraç edilecek." Bakan Kacır, tesiste kullanılan ham maddelerin yerlileştirilmesiyle yüksek iş hacmi oluşturulacağının yanı sıra ülkemizdeki cari açığın azaltılmasına önemli katkılar sağlanacağının da altını çizdi.

İmza törenine katılan Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu da Yatırım Ofisi'nin, Danone'nin yeni üretim tesisine yatırım sürecini başından beri yakından takip ettiklerini ifade etti. Dağlıoğlu, ilaç kapsamında değerlendirilen katma değeri yüksek bu ürünlerin yerlileştirilmesinin ve bu tesisin bölgesel bir üretim merkezi olarak çevre ülkelere ihracat yapacak olmasının Türkiye'nin üretim hedefleri ile aynı doğrultuda olduğunu vurguladı. Başkan Dağlıoğlu şunları da kaydetti: “ Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken Türkiye'nin yatırım ortamına güvenerek yatırım yapan Danone ailesini tebrik ederiz. 'Invest in Türkiye' mesajımızı küresel yatırımcılarımıza sıklıkla duyurduğumuz bu günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla, Türkiye Yüzyılı'nı yatırım yüzyılı yapma gayemize ortak oldukları için Danone'ye teşekkür ederiz."

Türkiye Genel Müdürü Cem Küçükcan da global bir markanın yerli varlığı olarak Danone'nin Türkiye'ye duyduğu güven ve inançla, yatırımlarını artırarak sürdürmesinden büyük gurur ve mutluluk duyduğunu aktardı. Küçükcan sözlerine şunları ekledi: “Danone Türkiye olarak Türkiye'deki altı üretim tesisimiz, Ar-Ge merkezimiz, Türkiye'nin dört bir yanında çalışan 2000'i aşkın personelimiz ile 20'nin üzerinde marka ve yenilikçi ürün portföyümüzü her yaştan tüketiciyle buluşturuyoruz." Küçükcan, Lüleburgaz'da yapılan yatırımın hem bölgesel kalkınmaya hem de paydaş ekosistemine katkılar sağlama hususunda büyük önem arz ettiğinin de altını çizdi.
" src=
danone; investment; FDI, nutrition; pharmaceuticals