26.09.2023

“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları”nın Son Durağı New York Oldu

​Yatırım Ofisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü vurgusuyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları"nın sonuncusu 25 Eylül'de New York'taki Türkevi'nde düzenlendi.
 
'Türkiye: Sizin Dayanıklı Ortağınız' temasıyla gerçekleşen resepsiyon, iki ülkeden iş insanları ve bürokratları bir araya getirdi. Resepsiyonda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım fırsatları ele alındı.
 
Resepsiyonda konuşan T.C. New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Türkiye ekonomisinin koronavirüs salgını ve doğal afetler başta olmak üzere maruz kaldığı tüm risk unsurlarına rağmen istikrarlı büyümesini sürdürerek dirençli bir altyapıya sahip olduğunu kanıtladığını vurguladı. Özgür, ayrıca Türkiye'nin jeostratejik konumu, gelişmiş ulaşım altyapısı, donanımlı ve vasıflı iş gücü sayesinde küresel şirketler için güçlü bir ortak olduğunun da altını çizdi. Özgür, Türk ve ABD'li yatırımcılar için yeni iş birliği imkanlarının ve ortaklıkların doğmasını temenni ettiğini, iş insanları ve bürokratlar arasında sağlanan etkileşimin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için önemli fırsatlar doğurduğunu kaydetti.
 
Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat ise Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin uzun bir geçmişe dayandığını ve son yıllarda iki ülkenin çok daha güçlü bir ekonomik ve ticari ortaklığa dönüşen ilişkilere sahip olduğunu vurguladı. Polat, dayanıklı ve hızlı büyüyen bir ekonomi olarak Türkiye hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerikan yatırımcılara verdiği mesajı aktardı: “Siyasi istikrarı, yetenekli ve rekabetçi yetenek havuzu, stratejik konumuyla, küresel pazarlara erişim imkanı ve modern lojistik altyapısıyla beraber Türkiye, ABD'li yatırımcılar başta olmak üzere uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olmayı sürdürüyor."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki heyetle oldukça verimli görüşmeler yapıldığında dikkat çeken Polat, yürütülen programlar kapsamında yatırımcıların ilgisine yakından şahit olunduğunu ve bu ilginin de gelecekte çeşitli sektörlere yapılacak yeni yatırımlarla kendini göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi. Polat, sözlerine son verirken şunları kaydetti: “Bugüne kadar ülkemize 14 milyar ABD dolarının üzerinde doğrudan yatırım yapmış olan 2.000'den fazla ABD'li şirket, ülkemizi bölgesel bir üretim, ihracat, lojistik, yönetim ve AR-GE merkezi olarak kullanmaktadır. Küresel tedarik zincirlerinin yeniden kurgulandığı bir dönemde Türkiye Yüzyılı'na girerken Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürdürülebilir büyüme hedefleriyle “Türkiye sizin dayanıklı ortağınızdır!" sloganımızı hatırlatarak yatırımcıları ülkemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz."
" src=
Türkiye Century Investment Receptions; Investment Office; 100th Anniversary of the Republic of Türkiye; Türkiye; USA