27.09.2023

Türkiye’nin En Büyük Havacılık ve Teknoloji Festivali Teknofest İzmir’de Düzenlendi

​Cumhuriyetin 100'üncü yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen, dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in üçüncü durağı İstanbul ve Ankara'nın ardından Ege'nin İncisi İzmir'de Çiğli Hava Üssü oldu.

Açılış konuşmasında kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı vesilesiyle devam eden kutlamaların tarihi önemine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “Geniş bir alana yayılan, çeşitli etkinliklerle Cumhuriyetimizin bir asırlık birikimini gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Teknofest de bu etkinliklerden bir tanesi. TEKNOFEST'in bu muhteşem atmosferinden mümkün olduğu kadar çok gencimizi istifade ettirmeyi istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şunları da ekledi: “Siyasi yolculuğumuzun tüm safhalarında gençlerle beraber yürüdük. Gençlerin yoldaşı, yol arkadaşı olmaktan daima bahtiyarlık duydum. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ettim."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise şunları kaydetti: “Savunma sanayisinde büyük bir atılımı nasıl gerçekleştirdiysek, burada TEKNOFEST alanında görüyoruz ki çevreden enerjiye, iklimden sağlığa, turizmden engelsiz yaşam teknolojilerine kadar tüm alanlarda gençlerimizin kuracağı teknoloji girişimleriyle yine büyük başarılara imza atacağız."

Etkinlikle konuşma yapan Türkiye Teknoloji Takımı (3T) Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar da Türkiye'nin yürüttüğü araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla üretim de dahil, tüm alanlarda ilerlemeler kaydettiğinin altını çizdi.

Yatırım Ofisi de Türk gençliğini bilimsel düşünce yapısı geliştirme konusunda desteklemek ve hükümetin teknoloji hedefleri doğrultusunda yenilikçiliği teşvik etmek için Teknofest standında da yüzlerce ziyaretçi ve öğrenciyi ağırladı.

TEKNOFEST; Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, Yatırım Ofisi dahil kamu kuruluşları, medya kuruluşları ve ileri teknolojinin geliştirilmesinde kritik rol oynayan üniversitelerin desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenleniyor.​
" src=
TEKNOFEST; Aerospace and Technology Festival; Türkiye; 100th Anniversary of the Republic of Türkiye