30.07.2023

Fransız TotalEnergies, Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Üretimi İçin Rönesans Holding ile Ortaklık Kurdu

​​Fransız TotalEnergies, Türkiye'de yenilenebilir enerji projelerini geliştirmek için Rönesans Enerji'nin yüzde 50 hissesini satın alarak Rönesans Holding ile bir ortaklığa imza attı.

TotalEnergies Doğal Gaz, Enerji ve Yenilenebilir Enerji Başkanı Stéphane Michel, anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi: “Rüzgar, hidroelektrik ve güneş enerjisi dahil olmak üzere çeşitlendirilmiş bir varlık portföyü geliştiren Rönesans ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye pazarı ve ülkedeki yenilenebilir enerji tesislerinin kalitesi göz önüne alındığında, bu yeni ortaklığın entegre güç faaliyetimizi geliştirme hedefimize uygun ve doğru bir adım olacağına inanıyoruz. Türkiye'de yenilenebilir enerji sektörünün gelişimine de katkıda bulunmaktan çok memnunuz." 

İmza töreninde konuşma yapan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak da şunları kaydetti: “Hem Türkiye'de hem de dünya çapında yenilenebilir enerji yatırımlarına büyük değer veriyoruz. Türkiye'nin yeşil enerji dönüşümünde aktif bir rol oynama hedefiyle, saygın ve etkili global bir firmayla çalışmamız çok önemliydi. Yeşil projelere ortak yatırım yapma amacıyla TotalEnergies ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Global hissedarlarımıza yeni bir ortak eklerken ülkemize yatırım yapmak bizi her zaman heyecanlandırıyor."

TotalEnergies, 100.000'den fazla çalışanıyla global ölçekte petrol, biyoyakıtlar, doğal gaz, yeşil gazlar, yenilenebilir enerji ve elektrik üretimi ve pazarlaması yapan büyük bir enerji şirketidir. Mart 2023 itibarıyla 18 GW kurulu güce sahip olan şirket, yenilenebilir enerji portföyünü 2025 yılında 35 GW'a, 2030 yılında ise 100 GW'a çıkarmayı hedeflemektedir.
" src=
Total Energies; Rönesans Holding; Yenilenebilir Enerji