28.07.2023

Yatırım Ofisi “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları”nın Asya Ayağını Malezya’da Tamamladı

​Yatırım Ofisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vurgusuyla dünyanın farklı noktalarında düzenlen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" serisini, Asya ayağındaki Çin ve Singapur duraklarının ardından son olarak Malezya'da başarıyla tamamladı. Açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel ve Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu'nun yaptığı, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda, Malezya iş dünyasına Türkiye'nin büyüyen yatırım ortamı ve kazançlı fırsatları hakkında güncel bilgiler verildi. Resepsiyona Malezya Yatırım, Ticaret ve Endüstri Bakan Yardımcısı Chin Tong Liew ve UEM Group Kıdemli Direktörü Dato Mohd Izani Gani de katıldı.

Konuşmasında Malezya ve Türkiye arasındaki ikili bağlara vurgu yapan Büyükelçi Yüksel şunları ifade etti: “İlkini 2015'te imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşması, yakın dönemde hizmet, e-ticaret ve yatırımlar başlıklarını da kapsayacak şekilde genişletildi. İki ülke arasında her geçen yıl hız kazanan ekonomik ilişkiler havacılıktan ham madde ticaretine, özellikle de helal gıda sektöründe, ciddi bir potansiyele sahip."

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu da “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları"nın, Türkiye ile kapsamlı stratejik ortak düzeyinde ilişkisi bulunan Malezya'da devam ettiğini belirtirken şunları da kaydetti: “Son dönemde ivmelenen savunma sanayi iş birliklerinin yanı sıra, Malezya merkezli şirketler enerji, finans, ulaştırma, perakende, sağlık ve teknoloji girişimleri sektörlerinde Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İstanbul Finans Merkezi'nin, Malezya'nın önemli bir merkez konumunda olduğu katılım finans alanında da yeni açılımlara vesile olacağını düşünüyoruz."

Malezya Yatırım Ticaret ve Endüstri Bakan Yardımcısı Liew Chin Tong resepsiyondaki sözlerinde şunları ifade etti: “Türkiye'nin 100. yılının kutlandığı bu etkinliğe davet edildiğim için çok mutluyum. Önümüzdeki dönemde Türkiye dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi, Malezya ise ilk 30 ekonomisi içinde olmayı hedeflemekte. Karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin, bu hedeflerin gerçekleştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye'nin özellikle savunma sektöründe gösterdiği başarıyı yakından takip ediyor ve bu alanda karşılıklı yapılacak çok işlerin olduğuna inanıyorum."

UEM Group Kıdemli Direktörü Dato Mohd Izani Gani ise “Khazanah, İstanbul'da bölge ofisini açmayı planlarken Yatırım Ofisi'yle yakın çalıştı ve çok önemli destekler aldı. Sonuç olarak 2013 yılında bölge ofisi açıldı. Yatırım Ofisi ve Khazanah arasındaki bu özel ilişkiye 2017 ve 2018 yılları arasında Türkiye Bölge Müdürlüğü'nü yaparken bizzat şahit oldum." dedi.
" src=
Yatırım Ofisi; Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları; Malezya