27.07.2023

“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları”nın Asya Ayağı Singapur’da Devam Ediyor

Yatırım Ofisi tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" serisinin Asya ayağındaki ikinci toplantısı, Enterprise Singapore iş birliği ile 26 Temmuz'da Singapur Türk Büyükelçiliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin yatırım ortamının derinlemesine anlatıldığı resepsiyonda, çeşitli sektörlerden temsilcilerle bire bir görüşmelerin yanı sıra Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Burçin Gönenli ve Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu tarafından açılış konuşması yapıldı. Resepsiyona Phillip Capital CEO'su Linus Lim ve Enterprise Singapore Kıdemli Direktörü Clarence Hoe da katıldı.

Büyükelçi Gönenli resepsiyondaki konuşmasında, Türkiye ve Singapur'un kendi bölgelerindeki merkezi konumları itibarıyla birbirleriyle bölgesel ortak olduklarını belirtti. Büyükelçi Gönenli, Türkiye'nin ikinci yüzyılına adım atmakta olduğu bu dönemde iki ülke arasında, ekonomik ve ticari anlamda güçlü bir iş birliği olduğuna işaret ederek Singapurlu şirketleri Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmaya davet etti.​

Türk-Singapur ekonomik iş birliği ve ikili yatırım ortamına değinen Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu da sözlerine şunları ekledi: “Singapur merkezli yatırımcıların Türkiye'de lojistik, enerji, madencilik, gıda, teknoloji girişimleri, finansal hizmetler, turizm ve gayrimenkul yatırımlarına odaklandığını görüyoruz. 2022 sonu itibarıyla Singapur'un ülkemizdeki uluslararası doğrudan yatırım stoku yaklaşık 11 milyar ABD doları seviyesinde."

Dağlıoğlu şunları da kaydetti: “Yatırım Ofisi olarak en önem verdiğimiz başlıklardan biri, teknoloji girişimlerimizin sermaye ile buluşması. Singapur merkezli girişim sermayesi fonları da Dream Games, Peak Games, Insider gibi milyar dolar değerlemeye ulaşan girişimlerimize yatırım yapıyor."
" src=
Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları; UDY; Singapur