9.01.2024

Huawei Cloud'un "Two 100" Planı Çinli İşletmelerin Avrupa'ya Yayılmasını Teşvik Ediyor

​Huawei Cloud, Çinli işletmelerin Avrupa pazarına yayılmasını kolaylaştırmak için hazırlanan "Two 100" planını resmi olarak duyurdu. Duyuru, 100'den fazla Çinli girişimciyi, iş liderini, teknoloji uzmanını ve AB ile ulusal yatırım kurumlarından temsilcileri bir araya getiren ve Huawei Cloud tarafından düzenlenen Çin-Avrupa Liderlik Forumu'nda gerçekleşti.

Huawei Başkan Yardımcısı ve Huawei Cloud Çin Müdürü Zhang Xiuzheng, forumdaki açılış konuşmasında Huawei'nin küresel genişlemesinde Avrupa'nın stratejik önemini vurguladı. Xiuzheng, Çinli işletmelerin Avrupa pazarına girerken karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeleri için Huawei Cloud'un Global Business Boosting 2.0 çözümünü tanıttı. Bu kapsamlı çözüm, hedeflenen işletmeler için güvenlik uyumluluğu, bulut altyapısı, operasyonel uzmanlık ve endüstri ekosistemi desteği sunuyor.

Türkiye'nin Çin Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Atakan Özdemir'in ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Çin Ülke Danışmanı Ahmet Serhat Turan'ın katıldığı forumda, Huawei Cloud Türkiye'nin Avrupa ile Çin arasında köprü kurmadaki önemli rolüne dikkat çekildi.

Atakan Özdemir, Huawei Cloud etkinliğinin ekosistem ortakları için önemini vurguladı. “Ekosistem ortaklarına yönelik böyle bir etkinliği düzenlediği için Huawei Cloud'a teşekkür ediyorum. Türkiye'nin stratejik bir konumu ve genç bir nüfusu var. Bunlar ticaret hacimlerimiz ve yatırımlarımızla son derece iç içe bir durumda," dedi.

Huawei'nin Türkiye'deki yatırımına değinen Ahmet Serhat Turan şunları söyledi: “Bir teknoloji lideri olarak Huawei'nin Türkiye'ye yaptığı yatırım, küresel vizyonunu ve stratejisini temsil ediyor. Türkiye'nin istikrarlı ekonomik çevresi ve büyük pazar potansiyeli, Türkiye'yi hem Huawei hem de diğer Çinli şirketler için cazip bir yatırım noktası haline getiriyor."

Huawei Cloud, Avrupa'da yenilikçi teknolojiler vasıtasıyla kaliteli bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısının geliştirilmesine aktif olarak katkı sağlıyor. Şirketin bağlılığı altyapı desteğinin ötesine geçip etkili bulut kullanımını kolaylaştırmak için bilgi aktarımını ve yetenek geliştirmeyi de kapsıyor.
" src=
Huawei Cloud; Türkiye; Çin