9.03.2023

Türk-Arap Finans Forumu Dubai'de Düzenlendi

​Türk-Arap Finans Forumu, BAE'nin Dubai kentinde düzenlendi. Forumda Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri arasındaki finansal bağların henüz keşfedilmeyen potansiyeli, finansal teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve fırsatlar, finansal teknoloji ile geleneksel bankacılık arasındaki kesişim ve ortaklık, girişimlere ve finansal teknoloji şirketlerine yapılan yeni yatırım dalgası ve Türk-Arap finansal ortaklığında DeFi ve kripto varlıkların rolü görüşüldü.

Forumda söz alan Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, arama kurtarma ekiplerine ve BAE'nin sunduğu ayni ve nakdi yardımlara Türkiye'nin içten şükranlarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Başkanı Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan'ın iki ülke arasındaki ekonomik ortaklığı ilerletmeye ve bu ilişkileri siyaset ve kültür dahil olmak üzere çeşitli alanlara yaymaya yönelik kapsamlı bir vizyonu paylaştıklarını belirtti.

Dağlıoğlu sözlerine şunları ekledi: “Son yirmi yılda yaklaşık yüzde 5,4 Yıllık Birleşik Büyüme Oranı kaydeden, dayanıklı ve hızlı büyüyen bir ekonomi olan Türkiye'ye yatırım yapmanın en iyi ve doğru zamanı. Türkiye, sürekli ekonomik reformlarla desteklenen, pek çok küresel endeks ve emsal karşılaştırma çalışmasında sıralamasını devamlı yükselten yatırımcı dostu bir iş ortamına sahip. Ayrıca Türkiye, sağlam bir iş gücü talebinin ortasında ve Büyük İstifanın gerçekleştiği mevcut küresel ortamda, işverenlere doğru yetenekleri sağlayan yetkin bir iş gücü havuzuna sahiptir. Son olarak, Türkiye'nin jeostratejik konumu, yatırımcılara Avrupa, Asya ve Afrika'yı kapsayan daha geniş bir coğrafyaya erişimle birlikte BAE'nin konumu açısından tamamlayıcı bir değer teklifi sunuyor."

Finansal teknoloji sektörü hakkında konuşan Dağlıoğlu, BAE yatırımcılarını son derece başarılı olduğunu şimdiden dünya çapında kanıtlamış olan Türkiye girişim ekosistemine daha yakından bakmaya davet etti.​
" src=
Turkish Arab Financial Forum; UAE; Türkiye