15.07.2023

Türkiye, 7. Yıldönümünde 15 Temmuz Şehitlerini Andı

​​Türkiye, 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişiminin 7. yıl dönümünü, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı duran şehitlerin anısına düzenlenen çeşitli törenlerle andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatandaşlara seslenerek, “15 Temmuz bizim onurumuzdur, haysiyetimizdir, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz bir millî iradenin deklarasyonu, istiklal beyannamesidir." dedi.

Şehitleri rahmetle andığını ve gazilere duyduğu şükranlarını da dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her 15 Temmuz'da ülke genelinde düzenlenen çeşitli programlarla bu günü tarihteki yerine uygun bir şekilde idrak ediyoruz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında 15 Temmuz'u anıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Milletlerin tarihinde bazı dönüm noktaları bulunur. 15 Temmuz bizim açımızdan böyle bir kilometre taşıdır. 15 Temmuz, üzerinde yaşadığımız Anadolu topraklarını vatan yapmak için sürdürdüğümüz 1000 yıllık mücadelenin en önemli safhasından biri ve buradaki 200 yıllık beka mücadelelerinin en önemli anıdır."

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi elde ettiği destansı zaferi hatırladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pusuda bekleyen odaklara hep beraber net bir mesaj yolluyoruz. 15 Temmuz'un 7. sene-i devriyesinde bir kez daha ilan ediyorum; değil üzerinden 7 yıl, ​70 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz." dedi. Türk milletinin evlatlarının kanını akıtan alçaklara olan öfkesini diri ve dinç tutacaklarının sözünü veren Erdoğan, hiçbir sinsi senaryonun Türkiye'deki birlik ve beraberliği bozmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
" src=
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü; Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye