29.05.2023

Türkiye Tarihî Seçimlerde İstikrarı Seçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta yapılan ikinci turda oyların çoğunluğunu alarak Türk demokrasisinde ilk kez kullanılan yeni iki turlu cumhurbaşkanlığı seçim sistemiyle cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte, Türkiye, tarihî bir cumhurbaşkanlığı seçimine imza atmış ve net bir şekilde istikrar yetkisi vermiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi daha fazla reformun uygulanmasına yardımcı olacağı ve daha tutarlı bir yatırım ortamı sağlayacağı için, bu sonuçlar Türkiye'nin yatırım ortamını olumlu yönde etkileyecektir.

“BUGÜN 85 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HER BİRİ KAZANDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Seçimin kazananı 85 milyon vatandaşımızın hepsidir. Kimsenin kaybetmeyeceği şekilde kazanacağımıza söz vermiştik. Dolayısıyla bugünün tek kazananı Türkiye'dir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre, son dönemde enflasyondan kaynaklanan fiyat artışlarının yarattığı zorluklar ve refah kaybını telafi edecek çözümler, önümüzdeki günlerde masaya yatırılacak en önemli konular olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Güven ve istikrar iki önemli kavramdır. Yolumuza devam edeceğiz ve güçlü bir ekonomi idaresini bu temeller üzerinde inşa edeceğiz. Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz."​
" src=
Genel Seçimler; Türkiye