5.12.2023

Türkiye ve Katar 12 İş Birliği Anlaşmasıyla Bağlarını Güçlendiriyor

​​Türkiye ve Katar, 4 Aralık'ta gerçekleşen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. toplantısında 12 iş birliği anlaşması imzaladı ve ortak deklarasyon yayınlayarak iş birliklerini pekiştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani'nin başkanlık ettiği üst düzey toplantı, Katar'daki Lusail Sarayı'nda gerçekleşti. Anlaşmalara ilişkin imza töreni, yüz yüze yapılan görüşmelerin ardından iki devlet başkanının katılımıyla düzenlendi.

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jassim Al Thani yatırım teşviki alanında iş birliğine odaklanılan önemli bir anlaşma imzaladılar.

Toplantıda, iki hükûmet arasındaki askeri bir çerçeve anlaşmasının yanı sıra, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı da dahil olmak üzere Türkiye ve Katar bakanlıkları arasında birçok anlaşma imzalandı.

Ayrıca, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hamad Bin Khalifa Üniversitesi (HBKU), Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Katar Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ve Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Katar Maliye Bakanlığı arasında iş birlikleri kuruldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası arasında stratejik ortaklıklar da kuruldu.
" src=
Türkiye; Katar; Yatırım