24.02.2024

Uluslararası Kuluçka Merkezi İstanbul'da Açıldı

​​İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) öncülüğünde kurulan Uluslararası Kuluçka Merkezi (ICC), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ve ICYF Başkanı Taha Ayhan'ın onurlandırdığı bir törenle İstanbul'da açıldı.
 
Bakan Kacır açılış konuşmasında, bilgi ve inovasyonun körüklediği dönüşümün beraberinde getirdiği zorlukların üstesinden gelebilen ülkelerin uluslararası manzarayı aktif olarak yeniden şekillendirdiğini vurgulayarak, teknoloji geliştirme, inovasyon ve girişimcilik altyapılarını güçlendiren ülkelerin küresel rekabet alanında lider olarak ortaya çıktıklarının altını çizdi.
 
Kuluçka merkezinin Türkiye'nin bölgesel rolünü güçlendirecek bir hikaye oluşturmayı hedeflediğini belirten A. Burak Dağlıoğlu, "Yaklaşık 12 startup ile oldukça mütevazı bir başlangıç yaptık ve daha da büyüyebileceğimizden eminim. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de erken aşama startup'lara 700 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı. Çok sayıda uluslararası rapor ve endekse göre Türkiye, yakın çevresinde startup kurmak için en uygun yer. Sermayeye ve finansmana kolay erişim, İstanbul gibi sofistike bir pazarla bir araya geldiğinde, ürün-hizmet geliştirme ve test etme işlemlerini mümkün kılıyor." dedi.
 
Girişime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Taha Ayhan, Türkiye'deki gençliğin Batılı gençler ile aynı seviyede olmakla kalmayıp ek güçlü noktalara da sahip olduğunu söylerken, Erkam Tüzgen amaçlarının Türkiye'yi küresel bir teknoloji ve inovasyon merkezi haline getirmek olduğunu kaydetti.
 
Yatırım Ofisi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler genelinde gençlerin yenilikçi girişimcilik becerilerini geliştirmek ve zenginleştirmek için tasarlanmış öncü bir girişim olan ICC'nin kilit paydaşlarından biri olarak öne çıkıyor.
" src=
Türkiye; Resilient Partner; startup; girişimcilik; kuluçka merkezi