31.01.2024

Yatırım Ofisi Katar'da Tarımsal Gıda Yatırım Fırsatları Seminerine Ev Sahipliği Yaptı

​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Doha'daki Türkiye Büyükelçiliği iş birliğiyle Expo 2023 Doha Kongre Merkezi'nde, Türkiye'nin gelişmekte olan tarımsal gıda endüstrisindeki özgün ticaret ve yatırım olanaklarına odaklanan bir seminere ev sahipliği yaptı.
 
Büyükelçi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye'nin tarımsal gıda yatırımlarına olan bağlılığından bahsederken "Türkiye, en hızlı büyüyen iş sektörlerinden biri olan tarımsal gıda endüstrisine yönelik yatırımlara büyük önem veriyor." dedi. Göksu, Katar'ın bu sektörde önemli bir yatırımcı olarak oynadığı rolü vurgulayarak iki ülke arasındaki iş birliğinin daha parlak bir geleceği olduğuna yönelik iyimserliğini dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Katar Ülke Danışmanı Abdullah Deniz, yaptığı konuşmada, bu etkinliğin Türkiye ile Katar arasındaki dayanıklı ikili ilişkilerin ve iş birliği çabalarının bir göstergesi olduğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Proje Müdürü Halit Duran, Türkiye'nin tarımsal gıda sektörüne yatırım yapmanın stratejik avantajlarına dikkat çekti ve Türkiye'nin Avrupa, Körfez İş Birliği Konseyi ülkeleri, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaklaşık bir milyar tüketiciye serbest pazar erişimi sağladığını belirtti.
 
Seminerde ayrıca Türk girişimcilerin ticari faaliyetlerine dair bilgi veren ve olası yatırımcılara değer önerileri sunan sunumlar da yer aldı. Etkinlik, katılımcıların tanışmaları ve iş birliği yollarını keşfetmeleri için düzenlenen networking etkinlikleriyle sona erdi.​

Türkiye, dinamik iş ortamının yanı sıra 58,5 milyar ABD doları olan üretim hacmiyle küresel tarım ekonomisinde 10'uncu sırada yer alıyor. Türkiye ile Katar arasındaki ikili ticaretin 2030 yılında 55 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.
" src=
Türkiye; Tarımsal Gıda