22.06.2023

Yatırım Ofisi, Avrupa'daki “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları”nın İlk Turunu Viyana ile Tamamladı

​Yatırım Ofisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı anısına Avrupa'da düzenlenen tanıtım programı kapsamında “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" serisinin ilk turunu Viyana ile başarıyla tamamladı. Açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu'nun yaptığı, Türkiye Viyana Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda, uluslararası iş dünyasına Türkiye'nin büyüyen yatırım ortamı ve kazançlı fırsatları hakkında güncel bilgiler verildi.

Büyükelçi Ozan Ceyhun yaptığı konuşmada Türkiye ile Avusturya arasındaki ikili ilişkilere değinerek şunları söyledi: “Türkiye'nin Avusturya ile ekonomik ve ticari ilişkileri, küresel dinamiklere karşı her zaman olumlu olmuştur. İki ülkenin birbirini tamamlayan ekonomi yapıları, yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor. Avusturya ile ilişkilerimizin her alanında son derece olumlu bir manzaraya sahip olduğumuz bir dönemde, Avusturya ile potansiyele sahip yatırımlar açısından ilişkilerimizi genişletmeyi hedefliyoruz. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla desteklenen küresel yatırım liginde ilk sırada yer alıyor. Avusturyalı ortaklarımızla karşılıklı fayda temelinde büyük adımlar atacağımıza inanıyoruz. Büyükelçiliğimiz ve Yatırım Ofisinin ortaklaşa düzenlediği bu resepsiyonun, Avusturya'nın Türkiye'ye yönelik yatırım ve iş yapma tercihlerini artırmasına katkıda bulunacağını umuyorum."

Resepsiyonla ilgili açıklamalarda bulunan Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Avusturya ile Türkiye arasında günden güne gelişen ekonomik ilişkilerin iki ülkenin yatırım ortamında önemli rol oynadığını belirterek şunları söyledi: “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı sebebiyle Viyana Büyükelçiliğimizin ev sahipliğinde bir “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" düzenliyoruz. Türkiye, son yirmi yılda çeşitli alanlarda kayda değer başarılar elde ederken, çok uluslu şirketler için de bölgesel bir merkez haline gelmiştir. 2003 yılından bu yana Türkiye'ye Avusturya'dan uluslararası doğrudan yatırım girişi toplam 11 milyar ABD doları olmuştur. İkili ticaret hacminin 4 milyar ABD doları civarında seyrettiği Avusturya ile iş birliği alanlarımızı genişletmeyi ve Türkiye'de şu anda 1.000 olan Avusturyalı yatırımcı sayısını artırmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Türkiye Yüzyılı'na adım atarken, sürdürülebilirlik ve ihracat hedeflerimize katkı sağlayan, katma değeri yüksek daha fazla yatırımı çekmek için taze bir canlılıkla ve titizlikle çalışmaya devam edeceğiz."

AVL Genel Müdür Yardımcısı Gustav Tuschen yaptığı konuşmada, AVL'nin Türkiye'de devam eden yatırımlarına ve gelecekteki projelerine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: “2008'de AVL, otomotiv alanında Türkiye'de AVL Research & Engineering adında bir yan kuruluş kuran ilk uluslararası mühendislik şirketi oldu ve o zamandan bu yana sürekli olarak AVL'ye yatırım yapıyor. Bu, AVL'nin küresel uzun vadeli stratejisi ve yol haritasına dayalı olarak gerçekleşti. Yıllar içinde sürdürülebilir bir büyüme yakalayan AVL Türkiye, bugün küresel otomotiv endüstrisinin geleceğini belirleyecek ve şekillendirecek projelerde çalışan yaklaşık 400 mühendis istihdam etmektedir. AVL, Türkiye'deki büyüme planlarına olan bağlılığını önümüzdeki yıllarda da sürdürecektir. Bu bağlamda, AVL Research & Engineering'in ilk günlerinden bu yana Yatırım Ofisinin sağladığı değerli ve etkili destek son derece önemli ve takdiri hak ediyor."

Austrian Post'un Türkiye'de kapsamı genişleyen yatırım projelerine vurgu yapan Austrian Post Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. George Pölzl ise şu yorumda bulundu: “Austrian Post olarak Türkiye'deki yatırımlarımızdan son derece memnunuz. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve özellikle de Yatırım Ofisine, ülkedeki projelerimizle ilgili sürekli destekleri ve tavsiyeleri için minnettarız. Bunlar, ülkedeki yatırım planlarımızı tamamlamamızda kilit önem taşımıştır. Başarılı iş birliğine dayanarak ve Türkiye'nin en büyük kargo dağıtım ağını işletmenin yanı sıra, yakın zamanda Orta Doğu Avrupa'daki ağlarımıza hizmet veren, kargo sektörü için kendi Ar-Ge Merkezimizi kurarak ülkedeki iş ilişkilerimizi genişlettik. Bununla birlikte, faaliyetlerimizi Azerbaycan gibi diğer Türk devletlerine genişletmek için Türkiye'deki varlığımızı güçlendirdik. Gelecekteki genişleme planlarımız için Türkiye'nin fırsatlarından yararlanmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutluyor, Türkiye halkı için aydınlık ve refah olmasını dilediğimiz bu muhteşem ülkede, gelecek yüzyılın bir parçası olmanın heyecanını yaşıyoruz."
" src=
Türkiye Yüzyılı; Yatırım Resepsiyonları