24.07.2023

Yatırım Ofisi Çin’de İdari Yuvarlak Masa Toplantıları Düzenledi

​Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi ve ICBC Türkiye'nin ortak ev sahipliğinde Pekin'de düzenlenen yuvarlak masa toplantısında enerji, altyapı, müteahhitlik ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Çin'in önemli şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Dağlıoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Çinli şirketlerin Türkiye'de yaptıkları önemli yatırımları memnuniyetle karşılıyoruz. Bugün Türkiye, yatırımları 3 milyar ABD dolarını aşan 1.200'den fazla Çinli şirkete ev sahipliği yapıyor. Bu yatırım projelerinin pek çoğunun ICBC sayesinde gerçekleştirildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz."
 
Yatırım Ofisi ve İpek Yolu Fonu'nun (SRF) ortak ev sahipliğinde Pekin'de düzenlenen ikinci bir yuvarlak masa toplantısı, SRF Yönetim Kurulu Başkanı Zhu Jun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Pekin Büyükelçisi Dr. İsmail Hakkı Musa, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve Türkiye Varlık Fonu CEO'su Arda Ermut'un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında, önde gelen 15 Çinli şirketin üst düzey yöneticileriyle birlikte Türkiye ve Çin arasındaki yeni yatırım ve ticaret fırsatları değerlendirildi.
 
Dağlıoğlu, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Kuşak ve Yol Girişimi'nin kilit oyuncularından biri. Ve Çin'in Türkiye'deki yatırımlarının büyüyerek devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye'de Çinli şirketler için pek çok yatırım fırsatı mevcut. Yatırım Ofisi olarak sizleri Türkiye'nin potansiyelini keşfetmeye davet ediyoruz ve hem Türkiye hem de Çin'deki yatırımcılar için gerekli tüm desteği sunmaya hazırız."
" src=
Yatırım Ofisi; ICBC Türkiye; İpek Yolu Fonu