18.12.2023

Yatırım Ofisi Öne Çıkan Adaylara AmCham Ödüllerini Sundu

​Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı anısına düzenlenen Türkiye-ABD İş Zirvesi'nin ardından, İstanbul'da düzenlenen I AmChamPion Awards 2023 törenine katıldı.

Amerikan Ticaret Odası (AmCham) tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl üst üste beşincisi gerçekleşen program, ABD'nin Türkiye'ye yatırımları, bölgesel merkez, sürdürülebilir kalkınma, çeşitlilik ve kapsayıcılık, inovasyon, eğitime katkı, yılın Türkiye şampiyonu ve yılın Türk girişimi gibi kategorilerde Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunan şirketleri ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Dağlıoğlu konuşmasında, “Yatırım Ofisi olarak başından beri desteklediğimiz bir program olan I AmChampion Ödül Töreni'ne katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Yatırımdan teknoloji transferine, istihdama, ihracata, sürdürülebilirliğe ve sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok kategoride yarışan tüm adayları ve kazananları tebrik ederim." dedi.

ABD'li şirketlere Türkiye'ye yaptıkları yatırımlar için teşekkürlerini dile getiren Dağlıoğlu, “Yüzyıl hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında konumlandırmak için her iki ülkedeki kamuya ait ve özel kuruluşlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca, yaklaşık iki yüzyılı kapsayan tarihi bir mirasa sahip olan ikili ekonomik ilişkileri daha da geliştirmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

AmCham Türkiye Başkanı Tankut Turnaoğlu ise "Ticaret verilerine bakıldığında, yılın ilk 10 ayında 25 milyar ABD doları olan ikili ticaret hacmi, son 12 ayda 30,4 milyar ABD dolarına ulaştı." dedi. Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde daha güçlü bir potansiyelin gerçekleşmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

“Türkiye ekonomisine yıllık 60 milyar ABD dolarının üzerinde yatırımı olan 130 ABD merkezli şirketi temsil eden AmCham Türkiye olarak, dijital yatırımlara, sürdürülebilirliğe ve bölgesel merkez niteliğinde öne çıkmaya odaklanmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda, ABD'li şirketlerin Türkiye'deki ticari faaliyetlerini geliştirmeye ve iki ülke arasındaki 100 milyar ABD doları değerindeki karşılıklı ticaret hacmi hedefine katkı sağlamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ödül töreninde Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. "Yılın Türk Şirketi Ödülü"ne, Mimiq Technology "Yılın Girişimcisi Ödülü"ne ve The Kraft Heinz Company "Türkiye'deki En İyi ABD Yatırımı" ödülüne layık görüldü. Honeywell ise "Bölgesel Merkez Ödülü" ve "Sürdürülebilirlik Ödülü"nü alarak çifte galibiyet elde etti. Procter & Gamble "Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülü"nü kazanırken, Cisco Systems "İnovasyon Ödülü"nün ve Fikret Yüksel Vakfı "Eğitime Katkı Ödülü"nün sahibi oldu.

AmCham ödülü, şirketleri Türkiye'de ve küresel sahnede etkili ve ilham veren kuruluşlar olarak konumlandırıyor. Bunun yanı sıra yenilikçi, sonuç odaklı ve sürdürülebilir iş stratejilerini veya girişimlerini ön plana çıkarıyor. Kuruluşlara, iş yaklaşımlarının diğer sektör liderlerine göre üstünlüğünü sergileme fırsatı sunarak yolculuklarını eşsiz bir şekilde anlatmalarına olanak tanıyor.

Aynı gün, Türkiye-ABD ikili ekonomik ilişkilerinin ele alındığı "Türkiye Geçmişten Geleceğe Dayanıklı Partneriniz"​ başlıklı bir zirve de düzenlendi. Zirvede, "​Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Türkiye-ABD İlişkileri", "​​Sınır Tanımayan Ekonomi​: Bölgesel İş Birliği Fırsatları", "İnovasyon Yüzyılında Türkiye-ABD İlişkil​eri" gibi konular ele alındı. Etkinlik, Türk ve ABD'li kamu sektörü ve özel sektör temsilcileriyle basın mensuplarını buluşturdu.

Yatırım Ofisi Başkan Yardı​mcısı Bekir Polat, zirvede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin altyapı, üstyapı, sağlık, teknoloji ve dijitalleşme alanlarına yoğun yatırım yaptığını, hem teşvik planının hem de reformların ihtiyaç ve gelişmelere göre sürekli güncellendiğini belirtti.
" src=
Türkiye; AmCham Türkiye; I AmChamPion Awards 2023; Türkiye-ABD İş Zirvesi