1.12.2023

Yatırım Ofisi Slush’a Katıldı

​Yatırım Ofisi liderliğinde ilgili kamu kurumları, teknoparklar, girişim şirketleri ve girişim sermayesi yöneticilerinden oluşan bir Türk heyeti Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de dünyanın önde gelen teknoloji ve girişim şirketleri etkinliği Slush'a katıldı.

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki teknoloji şirketleri son üç yılda yaklaşık 3,5 milyar ABD doları yatırım aldı ve bu tutarın çok önemli bir kısmı uluslararası yatırımcılardan geldi. Geçtiğimiz yıl Türkiye bu alanda yatırım alma sıralamasında Avrupa'da 12. sırada yer alırken, İstanbul ise Avrupa'nın tüm şehirleri arasında 6. sırada yer aldı. İstanbul ayrıca oyun sektöründe Avrupa'da Londra'nın hemen ardından 2. sırada yer aldı." dedi.

Başkan Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi'nin yatırımcıları Türkiye'deki teknoloji girişim şirketlerine yatırım yapmaya davet ettiğini belirterek ekledi: “Kasım ayında Lizbon'da Invest in Türkiye çatısı altında katıldığımız Web Summit'i takiben Avrupa'nın en önemli teknoloji etkinliklerinden biri olan Slush'ta da Türk girişim şirketleriyle birlikte yer alıyoruz."

5.000 girişimci ve 3.000 yatırımcıyı bir araya getiren Slush, bu yıl toplamda 100'den fazla ülkeden 13.000 ziyaretçiyi ağırladı. Dijital finans hizmetleri, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, dijital sağlık hizmetleri ve akıllı tıbbi cihazlar alanındaki yenilikleri sergileyen Türk girişim şirketleri, potansiyel yatırımcılarla tanışma ve uluslararası pazarda görünürlüklerini artırma fırsatı buldu.

Etkinliğe katılan Türk girişim şirketleri arasında, e-ticaret işletmeleri için veri analistine veya herhangi bir kodlamaya ihtiyaç olmaksızın yapay zeka destekli bir analitik platformu sağlayan Heybooster; teknoloji lideri bir girişim stüdyosu olan Macellan; Derin Sinirsel Dil Anlamayı kullanan çok kanallı bir tüketici zekası platformu olan Pivony ve perakende sektörüne görüntü tanıma tabanlı perakende uygulama ve izleme hizmetleri sunan Vispera da yer aldı.

Yatırım Ofisi, Slush'ın bir yan etkinliği olarak, 500 Emerging Europe Genel Ortağı Enis Hulli'nin moderasyonunu yaptığı ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı "Türkiye: Home to Most Female-Founded Unicorns in Europe" başlıklı bir panel düzenledi.

Panelde Fark Labs ve Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter, Trendyol Uluslararası Ticaret Direktörü Burcu Yaşar ve Armut.com Kurucu Ortağı Başak Taşpınar Değim, Avrupa'da unicorn statüsü elde eden girişim şirketleri arasında en yüksek kadın kurucu oranına sahip Türkiye'deki kadın girişimciliğinin yanı sıra Türkiye'nin ileri teknoloji ekosistemi hakkında konuştu.
" src=
Slush; Women in Tech; Startup