1.12.2023

Yatırım Ofisi TIF2023’e Katıldı

​Turizm ekosisteminin çeşitli yönlerini kapsayan panel ve oturumların yer aldığı üçüncü Turizm Yatırım Forumu 2023, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından "Destination Future Türkiye" temasıyla İstanbul'da düzenlendi.

Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat açılış konuşmasında, Türkiye'nin krizler karşısındaki dayanıklılığını vurguladı. Polat, bu özelliğin yabancı yatırımcılar için önemine dikkat çekerek, kalıcı bir etki bıraktığını belirtti. Polat, Türkiye'nin yıllık ortalama yüzde 5,4 oranındaki güçlü büyümesi, vasıflı iş gücü, ülkenin reform gündemi, sağlam altyapısı ve lojistik imkanları dahil olmak üzere yabancı yatırımcılara sunulan temel özelliklerin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan: "Bu forum gelecekteki turizm faaliyetlerimizde bize yol gösterecektir. Türkiye, yıl boyu turizm kapasitesiyle turizmde olağanüstü bir potansiyele sahiptir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültür ve turizm envanterinin tamamından faydalanılması, turizm politikalarının hızla oluşturulması ve Türkiye'nin 200'den fazla ülkede tanıtılması için dijital araçların kullanılması üzerinde çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Yatırım Ofisi İletişim Dairesi Başkanı Gökhan Yücel ise “T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı İşbirliği ile: Trendler ve Hedefler: Nereye Gidiyoruz?" başlıklı panelin moderatörlüğünü üstlendi.

Yerli ve yabancı 500 katılımcıya ev sahipliği yapan TIF2023'te çeşitli konular ele alındı. Yerli ve yabancı sektör uzmanlarının liderliğinde gerçekleşen görüşmelerde turizm sektörüne yön verilmesi, sürdürülebilir modellerin oluşturulması, finansal yapıların güçlendirilmesi, ihracat desteklerinin teşvik edilmesi ve Türkiye menşeli küresel turizm zinciri markalarının iyileştirilmesi konularına değinildi.
" src=
Turizm Yatırım Forumu; TIF2023; Turizm