1.12.2023

Yatırım Ofisi YASED Business Lounge'a Katıldı

​Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), küresel ve bölgesel gelişmelerin ve bunların Türkiye'ye yansımalarının tartışıldığı yıl sonu “Business Lounge" etkinliğini gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, 2024 yılına kadar tedarik zinciri, sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve iş gücüne öncelik verileceğini belirtti. Dağlıoğlu “Türkiye'nin Uluslararası Doğrudan Yatırım (UDY) Strateji Belgesi'nin yenilenmesi konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmada öncelikli konular olarak tedarik zinciri, sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve nitelikli iş gücü konularına odaklanılacak." dedi.

Dağlıoğlu, Yatırım Ofisinin Türkiye'ye yeni yatırım çekme yönündeki çalışmalarına da değinerek, YASED'in temsil ettiği uluslararası yatırımcılarla iş birliklerinin sürdüğünü vurguladı.

YASED Başkanı Engin Aksoy, YASED'in gündemindeki en önemli iletişim belgesine vurgu yaparak, "Bakanlarımızdan uzman meslektaşlarımıza kadar her düzeydeki kamuoyu muhataplarımıza ilettiğimiz belgenin, YASED'in çalışma disiplinini ve ürün kalitesini gösteren bir prestij belgesi olarak kabul edilmesinden duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Belge, Türkiye Büyük Millet Meclisimizden yurt dışı misyonlarımıza kadar kamu sektörünün tüm politika ve strateji oluşturma süreçlerine nitelikli katkı sağladı." dedi. Aksoy şunları da ekledi:

"2025 yılına kadar 'Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Güven Endeksi'ni oluşturmayı hedefleyen YASED Pulse CEO araştırmasına devam edeceğiz. Yeşil ve dijital dönüşümdeki en iyi uygulamaları paydaşlarımız, tedarikçilerimiz ve kamuoyuyla paylaştığımız web seminerleri serimiz de devam edecek." 
" src=
Yatırım Ofisi; YASED; YASED Business Lounge; Yatırım